banner113

Kızıltepe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS ve TYT Öğrencilerine Deneme Sınavı Yapıldı

Kızıltepe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortaokul ve lise öğrencilerine İlçe düzeyinde deneme sınavı gerçekleştirildi.

Kızıltepe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS ve TYT Öğrencilerine Deneme Sınavı Yapıldı

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8.sınıf öğrencilerine ve 12 sınıf öğrencilerine  yönelik izleme, değerlendirme amacıyla  İlçe düzeyinde  deneme sınavı yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sınav sonunda il, ilçe ve okul düzeyinde kapsamlı raporlar hazırlanarak eğitim öğretimden sorumlu tüm paydaşların bilgisine sunulacaktır.
8 ve 12 sınıf öğrencilerini sınava hazırlık sürecinde tüm okullarda eş zamanlı sınavlarla test ederek eksiklerini görme ve tamamlama imkânı sunuyor.
Kızıltepe İlçe Millî Eğitim  Müdürlüğü, öğrencilerin sınava hazırlanmalarına olanak sağlamak ve kendilerini ölçmelerine fırsat tanımak adına ilçe genelinde ücretsiz deneme sınavı uyguluyor. 30 Kasım  Salı günü, Kızıltepe’deki  tüm ortaokullarda son sınıf öğrencilerine Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve tüm liselerde son sınıf öğrencilerine Temel Yeterlilik Testi (TYT) denemesi yapıldı.

Kızıltepe İlçe Millî Eğitim  Müdür vekili Hüseyin Mete, “Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız, onlar yeter ki sınavlarına hazırlansınlar. Biz her türlü desteği sağlamaya hazırız” diye konuştu.
Mete, “Okullarımız yeni eğitim dönemine başladı, gençlerimizi sınav maratonu bekliyor. Önlerinde çok uzun ve güzel bir gelecek var. Şimdi yaptıkları tüm çalışmalar, onları daha da ileriye taşıyacak. Sınav dönemleri zorlu ve streslidir. Bizler, bu zorlu süreçte hep gençlerimizin yanında olarak onları desteklemeye devam edeceğiz. Geleceğimiz olan siz gençlerimize, inanıyor, başaracaklarından asla kuşku duymuyoruz.Gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER