banner113

Önder: Erdoğan’ın adaylığı meşru değil

Başbakan Erdoğan’ın Köşk için aday olmasının ardından HDP’li Sırrı Süreyya Önder, ’Başbakanlıktan istifa etmeli, adaylığı adil değil’ dedi.

Önder: Erdoğan’ın adaylığı meşru değil
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Erdoğan ile İhsanoğlu’nun ’birbirinin tıpkısı iki aday’ olduğunu söyledi. Dolayısıyla da Demirtaş’ın demokratik güçleri temsil ettiğini ve ortada sadece iki çizgi adaylığı olduğunu kaydeden Önder, ’Meşru bir aday. Hayırlı olsun diyorum. Ama son tahlilde demokratik bir yarış olmalı. Bunun için de Başbakanlık’tan istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an için adaylığı yasal ancak meşru olduğunu düşünmüyorum’ dedi.

Başbakanlıktan istifa çağrısıyla işin parasal boyutunu kastetmediğini kaydeden Önder, başbakanlık makamıyla Erdoğan’ın elinde kamu gücünü bulundurduğunu dile getirdi.

Erdoğan’ın konuşmalarındaki Gezi protestoları karşıtlığını da değerlendiren Önder, ’Erdoğan nasıl bir başbakanlık yaptı ise öyle bir cumhurbaşkanlığı yapacaktır. Gezi yıpratılamayacak bir tarihi bir harekettir’ diye konuştu.

Önder, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda Selahattin Demirtaş ve Erdoğan’ın yarışacağına inandığını belirterek, CHP’nin tabanında ciddi bir tepki olduğunu ve Demirtaş’ın destekleneceğini sözlerine ekledi.  (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 13:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER