banner113

Mardin Belediye Gücü Sporcuları Romanya’dan Madalyayla Döndü

Bu yıl Romanya’da beşincisi düzenlenen Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Mardin Belediye sporcuları, Altın Madalya alarak Balkan Takım Şampiyonluğu’nu Ülkemize kazandırdılar.

Mardin Belediye Gücü Sporcuları  Romanya’dan  Madalyayla Döndü

                      Aynı yarışmada Akif Kitir İkinci sırayı alarak Gümüş Madalyayı ülkemize kazandırdı. Kafilede Atletizm Federasyonu tarafından görevlendirilen Milli takım Antrenörü Pınar Cura yaptığı açıklamada; “Romanya Broşov’da düzenlenen şampiyonada Mardin Belediye sporcuları çok önemli bir yarışmada yüksek performans göstererek gümüş madalya ve takım tasnifinde altın madalya alarak bizi sevindirdiler.Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Beşir Ayanoğlu Atletizme ve sporcularımıza verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz.”dedi.

             Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Büyük Erkeklerde Balkan Dağ Koşusu Takım birincisi olarak İstiklal Marşımızı Romanya’da dinlettiren Atletlerimizi ve teknik heyeti tebrik etti. Başkan Ayanoğlu, “ Mardin Belediyesi Amatör sporlara çok destek veriyor. Belediye Sporcuları Ülke sınırlarını aşarak başarı getirdiler.Birçok Büyük Şehir Belediyeleri gibi bizde bünyemizde Milli sporcu Milli Antrenörleri destekleyerek Türk sporunun ilerlemesine katkı sunmaktayız” şeklinde konuştu.

            Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’ne üye ülkelerden Romanya, Türkiye, Sırbistan, Moldova ve Bulgaristan’ın katılımı ile Poiana Braşov kentinde düzenlenen 5. Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 27’si kadın, toplam 54 sporcu mücadele etti. Üç şampiyonluk kupası ile Romanya’dan ayrılan Milli Takımımız ise 15 sporcuyla ülkemizi temsil etti.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER