banner113

Mustafa Kuzu ve Davut BELİKTAY Ergul Mercan Kayapınar’ın sunduğu Öğleden Sonra “Pîştî Nivro“ programına katıldılar

Bugün sat 14:00 te Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut BELİKTAY Ergul Mercan Kayapınar’ın sunduğu Öğleden Sonra "Pîştî Nivro" programına katıldılar.

Mustafa Kuzu ve Davut BELİKTAY Ergul Mercan Kayapınar’ın sunduğu Öğleden Sonra “Pîştî Nivro“  programına katıldılar
Programa konuk olarak katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut BELİKTAY 8.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları ve Mardin hakkında açıklamalarda bulundular.
Mercan Kayapınar’ın sunduğu Öğleden Sonra "Pîştî Nivro" programında Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu şu açıklamalarda bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarının 8.sine Mardin olarak ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kuzu, 8.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına 22 ilden 2 bin 200 sporcu ve spor insanı katıldı. Mardin'de ilk kez böylesine kapsamlı bir sportif etkinliği düzenlediğimiz için mutluyuz.. "Bu etkinliğin Mardin'de yapılacak olmasının haberini oyunların başlangıç tarihinden 20 gün önce bizlere bildirildi. Böylesine ciddi bir etkinlik için Mardin'in oyun görülmesi müdürlüğümüzü hemen harekete geçirdi ve kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte Sayın valimizin himayelerinde belediyemizle, diğer ilgili kurumlarımız ve sponsorlarımızla harekete geçtik. Bu süre içerisinde etkinliklerin yapılacağı spor alanlarımızı belirledik. Statlarımızı ve spor alanlarımızı bakımdan geçirerek etkinlikler için hazır hale getirdik.Bu süre içerisinde bizlere büyük desteği olan bakanlık yetkililerimiz başta olmak üzere Sayın valimizin şahsında emeği geçen herkese
teşekkür ediyoruz" dedi.
Mercan Kayapınar’ın sunduğu Öğleden Sonra "Pîştî Nivro" programında İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut BELİKTAY şu açıklamalarda bulundu.
BELİKTAY ;”Müsabakalar olmadığı zaman gelen misafirlerimizi Mardin de gezdirdik.Onların Mardin’i daha kolay gezebilmeleri için de tanıtıcı kitaplar bastırıp dağıttık.
Mardin 25 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Süryani,Keldani,Arap,Çerkez,Çeçen,Kürt,Türk gibi yaşayan dilere ev sahipliği yapan bir kente yaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz.

8.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında Esnafımızında yüzü güldü. Çünkü 22 ilden 2 bin 200 sporcu ve spor insanın katıldı ayrıca Tarihi bir kent olduğu için katılımcılar aileleriylen de katıldılar. Gelen misafirler oyunların yanı sıra Mardin’i gezme fırsatını da buldular.Onları Kasimiye medresesi,Dayrulzaffaran manastırı,Dara,Dayrul umur,Kırklar kilisesi,Mardin müzesi,Sakıp sabancı müzesi,Hatuniye ve Şehidiye camii gibi tarihe tanıklık etmiş bir çok yeri görme fırsatını buldular.
Ayrıca Mardi’nin meşhur Telkari sanatını bıttıım sabununu,leblebisini,bademli şekerini de tanıma fırsatını da buldular.
Son olarak Mardin’e gelen misafirlerimiz geldikten sonra bir daha gelmek istiyorlar.Mardinin eşsiz kokusunu ve dokusunu tekrardan hissetmek istiyorlar”dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER