banner113

Mardin İlçeleri İçin Yeni Kaymakamlarımız

Kaymakamlar Kararnamesi Yayınlandı İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kaymakamlar kararnamesi ile Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık Kayseri'nin Talas ilçesine atanırken, yerine Kars Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş atandı.

Mardin İlçeleri İçin Yeni Kaymakamlarımız
İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan Kaymakamlar kararnamesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanması ile yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığının Müşterek Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değişirken, 65 yeni kaymakam adayı eğitimlerini tamamlayarak kaymakamlık görevine atandı.

Yeni kararnameye göre; Bakanlık merkezinde görevli 24 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.

Kızıltepe ilçe Kaymakamı Erkaya Yırık'ın Kayseri Talas Kaymakamlığına nakli ile boşalan Kızıltepe Kaymakamlığına Erdoğan Turan Ermiş getirilirken, Mardin Vali Yardımcısı kadrosunda bulunan Müfit Gültekin Yeşilli Kaymakamlığına atandı.Nusaybin Kaymakamı Hakan Girgin'den boşalan Kaymakamlık görevine Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, Dargeçit Kaymakamı Adem Ünal Şemdinli Kaymakamlığına, Dargeçit Kaymakamlığı görevine ise Saraydüzü Kaymakamı İbrahim Gencer getirildi. Mardin Vali Yardımcısı Turan Erdoğan Haymana Kaymakamlığı görevine, Kızıltepe eski Kaymakamlarından Fecri Fikret Çelik ise Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atandığı öğrenildi.

Kızıltepe’ye atanan yeni Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'in Özgeçmişi:

28.03.1973 yılında Diyarbakır da doğdu. İlkokulu Muğla İli Ula İlçesi, Ortaokul ve Lise Eğitimini Diyarbakır İli Merkez İlçede tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Akabinde Ankara Barosu bünyesinde 1 yıl avukatlık stajı yaptı. 1997 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2000 yılında Devlet Personel Uzmanı unvanı aldı. 2000 yılı sonunda yapılan Kaymakamlık sınavını kazanıp Bursa Kaymakam Adayı olarak 3 yıl Kaymakamlık stajı yaptı. Staj dönemi sürecinde Aksaray İline bağlı Eskil ve Gülağaç ilçelerinde Kaymakam Vekâletlerinin ardından 9 ay süreyle İngiltere’nin Londra şehrinde yurtdışı stajına iştirak etti. Akabinde kura sonucu Niğde İli çiftlik İlçesi Kaymakamlığına atandı. 2004- 2005 Nisan tarihleri arasında Bosna Hersek’te Asteğmen (303.Dönem) olarak askerliğini tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans eğitimine başlamış olup şu an tez aşamasında çalışmaları devam etmektedir. Evli ve iki çocuğu olan Ermiş, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 01:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet askar
ahmet askar - 11 yıl Önce

tebrik ederim ,bu arada güzel resim olmuş

SIRADAKİ HABER