banner113

STK PLATFORMUNDAN BİTİRİLMEYEN YOLLAR HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Kızıltepe STK Platformu Mardin Kızıltepe arasındaki yol çalışmalarının geç ve yavaş yapıldığını 4,5 yıldır tamamlamayan bu yol çile yolu oldu mayın tarlası oldu çok insanlarımız hayatlarını kayıp etiler çok insanlarımız sakat kaldılar maddi ve manevi zararlara uğradılar işte buna dikkat çekmek için Basın açıklaması yapıldı.

STK PLATFORMUNDAN BİTİRİLMEYEN YOLLAR HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Tarafından yapılan Basın açıklamasından önce açılış konuşmasını Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkan Yardımcısı Menduh Çaka yaptı.
Çakar; “Mardin Kızıltepe arası adeta Mayın tarlası olmuş.
Yetkililer bunu görmüyor mu?
Her gün gelip gelmiyorlar mı?
O kadar duyarsızlık olamaz!
Kızıltepe Halkı bunu hak etmiyor yılardır halen bu yol bitirilemedi. Defalarca yetkililerle birebir konuştuk halen bu iş çözülmedi, haklı taleplerimizi ortaya koyuyoruz bizi ciddiye alan olmuyor illaki her yeri yıkıp yıkmak mı gerekir? Çünkü böyle yapanların talepleri karşılanıyor. Bizler haklı taleplerimiz medenice yapmaktayız. Bu gün açıklama yapıyoruz bu çağrımız ciddiye almasalar tüm halkımızla beraber daha etkin bir eylem yapacağız, Uzun yıllardır devam eden yol çalışmaları çevre kirliliği oluşturmakta çevre düzenini olumsuz yönde etkilemektedir.” dedi.
Konuşmasından sonra Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı M. Şerif Öter aşağıdaki Basın açıklamasını okudu

Değerli Basın Bizi yalınız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz.
Türkiye’nin 44 ilinden büyük bölgenin mega ilçesi Kızıltepe‘nin bitmeyen yol yapımı adeta çileye işkenceye dönüşmüştür. E-24 Uluslararası tarihi ipek yolunun şehir merkezinin ortasında geçtiği tarihi bir ilçeye ne yazık ki hala bir çevre yolu yapılmaması büyük bir eksikliktir. Beş yıldan bu yana duble yol çalışmalarına başlanan Viranşehir Kızıltepe arası yol hala tamamlanmadı. Bu çalışmanın devamı olarak iki yıla yakındır Kızıltepe ilçe merkezine başlanan çalışmalar tam anlamıyla durmuş bulunmaktadır. Çalışmalar sonucu üst geçitler, kavşaklar, sinyalizasyon ışıkları ve tüm kaldırımlar devre dışı kalmış ve bundan dolayı onlarca insanımız trafik kazaları sonucu hayatlarını kayıp etmiştir, Mardin Kızıltepe arası yolu aynı şekilde bitirilememiştir. İlçe ve bölge halkına büyük sıkıntılar yaşatan bu yol çilesi için Milletvekilimiz Sayın Abdurrahim Akdağ’ın büyük çabaları olduğunu biliyoruz. Anlaşılan sayın vekillerimizin çabaları ya dikkate alınmıyor ya da yeterli gelmemektedir. Kızıltepe STK Platformu olarak bu gün mübarek ramazanın 12. gününde 44 derece sıcak altında İlgili tüm yetkililere sesleniyoruz.
Kızıltepe ipek yolu, Mardin Kızıltepe arası yol, Hastane girişine sinyalizasyonlu kavşak, yayalar için üst geçitler ve diğer yol çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz. Bu tür yol çalışmalar başka bölgede olduğu zaman gece gündüz 24 saat çalışmalarla kısa sürede tamamlanmaktadır. Ne yazık ki üzülerek söylüyoruz Yollar ve elektrik hizmetleri konusunda Kızıltepe ye Negatif ayrımcılık yapıldığı ortadadır.
Sorumluluk makamında olan karayollarının bölge ve genel müdürlükleri haklı talep ve çağrılarımızı dikkate almayıp yolların, kavşakların ve üst geçitlerin yapım işlerini duyarsız yavaş çalışmalar sonucu insanlarımızın kazalar sonucu ölümleri umurlarında değil ise bilsinler ki onlarda bizim umurumuzda olmayacaklar ve gerekli haklı tepkilerimizi bundan sonra farklı boyutlarda ortaya koyacağımızı bilmelerini istiyoruz.”
KIZILTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 14:39