MARDİN-TİME 3. SAYISINDA ‘ANAYASA’ ÖZEL SAYISIYLA ÇIKTI

Bölgemizdeki olaylara siyasî, kültürel, toplumsal bir aynadan bakmayı, haberciliği tarafsız gözlerle sunmayı, en önemlisi yerel basınımızdaki gazetecilik çıtasını yükseltmeyi hedefleyen Bölgenin ilk Haber Yorum ve Düşünce Dergisi Mardin-Time’ın 3. Sayısı okuyucularıyla buluştu.

MARDİN-TİME 3. SAYISINDA ‘ANAYASA’ ÖZEL SAYISIYLA ÇIKTI




Türkiye nasıl bir anayasa istiyor?

 Toplum ve siyasetçiler ortak noktada buluşabilecek mi?

Darbe anayasalarının ardında ‘ilk’ sivil anayasa yapılacak mı?

Yeni anayasa Kürt Barışı’na hangi anlamda katkı sağlayacak?

Bu sorulara cevap vermek amacıyla, Mardin-Time’ın 3.sayısını ‘Anayasa Özel Sayısı’ üst başlığıyla hazırladık.  Bu anlamda akademisyenler, analistler, sivil toplum örgütleri, siyasî partiler, belediye ve odalar, nasıl bir anayasa modeli istediklerini dergimiz aracılığıyla kamuoyuna duyurma imkânı buldular.

Bin bir emekle hazırladığımız ‘Anayasa Özel Sayısı’ında, kamuoyunun genel hatlarla nasıl bir anayasa tahayyülüne sahip olduğunu tek tek okuma fırsatınız olacak. Mardin Time dergisi Genel Koordinatörü Mehmet Ali Demir’in yoğun bir mesai harcayarak görüştüğü kişi ve kurumlar, özgürleşme, vatandaşlık, Kürt Sorunu, din ve inanç hakları, sivilleşme konularında, ilke ve çıkış noktalarını açıkladılar.

İşi sadece görüş bildirme noktasında bırakmayıp meselenin rengini bir anketle de ölçmek istedik. Neticeyi gördüğünüzde, halkın anayasa işinde ne denli açık fikirli olduğunu rahatlıkla saptayabiliyoruz. Sonuç epey umut verici.

Haber, yazı, çeviri ve söyleşi ve eleştirilerinizle mardintime.com Haber'e ve mardintime dergisine katılın...

Bize katılmak için
[email protected]

4. sayıda buluşmak dileğiyle…..

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER