banner113

Basketbol sporcuları Vali Cengiz’den kupalarını aldı

Mardin’in en büyük spor organizasyonu olan, 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları final maçlarıyla devam ederken, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, basketbol müsabakasında birinci olan Şanlıurfalı sporculara kupa ve madalya verdi.

Basketbol sporcuları Vali Cengiz’den kupalarını aldı

Merkez Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen basketbol müsabakasının final maçı Diyarbakır ve Şanlıurfalı takımlar arasında oynandı.  Müsabakanın final maçında; Vali Dr. Ahmet Cengiz,  Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Aydın Çetin, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Mutlu, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar hazır bulundu.

Basketbol final maçında Şanlıurfa-Diyarbakır’ı 54-48 skorla yendi. Final öncesi oynana 3.’lik maçında Malatya- Siirt müsabakası 52-48 skorla yendi. Müsabakalar sonunda 1. Şanlıurfa, 2. Diyarbakır, 3.Malatya oldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Vali Ahmet Cengiz “Sporcu kardeşlerim devlet olarak amacımız sizleri geleceğe hazırlamak hem zikren hem fikren hem de bedenen sağlıklı birer vatandaş olarak yetiştirmek, aileleriniz olduğu kadar bizim de görevimiz. Bölgesel yaz oyunların amacı sizleri tanımak, dostlukları geliştirmek, birbirinizi tanımak hem müdürler birbirini tanıyacak hem de sporcular birbirini tanıyacak. “dedi.

Sporculara tavsiyelerde bulunarak konuşmalarına devam eden Vali Cengiz “Centilmen olmak çok önemli iyi bir sporcu olmak istiyorsanız iyi bir insan olmak zorundasınız iyi bir doktor, olmak istiyorsanız iyi bir insan olmak zorundasınız, iyi bir mühendis olmak istiyorsanız, yine iyi bir insan olmak zorundasınız. Hepimiz öncelikle iyi bir insan olmaya özen göstereceğiz. Basketbolcu arkadaşınızın ayağınızı istemeden çiğnediğiniz zaman ayağa kaldırmak en büyük erdemliktir. En güzel enerji en güzel sinerji ahlaklı olmak, terbiyeli olmaktır her şeyin başı. Sizleri ağırladığımız için biz çok mutlu olduk umarım sizlerde mutlu olmuşsunuzdur.” şeklinde konuştu.

2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen müsabakalarda; Atletizm, Badminton, Güreş, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Judo, Taekwondo, Masa Tenisi ve İşitme Engelliler Futbol branşlarında; Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere toplam 23 İlden sporcu, antrenör ve idareci katıldı.

Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Spor Genel Müdürlüğü tarafından, Mardin Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen müsabakalara 14 – 17 yaş arası sporcular katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER