banner113

Kaymakamlık ve STK'lar iftar çadırı açtı

Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı Sivil Toplum Örgütleri (STK) ile işbirliği yaprak ilçede iftar çadırı kurdu.

Kaymakamlık ve STK'lar iftar çadırı açtı

Bin kişi kapasiteli çadırda günde 4 çeşit sıcak yemek verilecek. Ramazan etkinlikleri kapsamında ise sema gösterileri, İlahi konserler, sohbetler, Kuran Ziyafetleri, çocuklar için kukla oyunları, Hacıvat-Karagöz oyunları, oyun parkı gibi çeşitli etkinlikleri düzenleniyor.

Eski Hastane Caddesi Otogar yanında Kaymakamlık, Kimse Yok Mu Derneği, İpekyolu Eğitim Derneği ve Başak Eğitim Derneği tarafından açılan çadır, Ramazan boyunca açık kalacak.

İlçede çok sayıda Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyelinin de bulunduğunu hatırlatan Kaymakam Erkaya Yırık, Suriyeli misafirlerin de bu çadırdan faydalanacağını kaydetti.

Yırık:” Hayırsever insanlarımız  buradaki iftar programlarına katkı sunacak. Etkinlikler çerçevesince  çocuklarımıza yönelik Hacivat ile karagöz, aşıkla maşuk ve benzeri palyaço gibi eğlendirici etkinlikler yapılacak. Burada iftarını açacak olan tüm vatandaşlarımızın  Allah iftarını kabul etsin. On bir ayın sultanı Ramazanı şerif,  halkımıza insanımıza ve tüm İslam alemine hayırlar sevgi ve saygı getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

STK yetkilileri ise halkı iftar çadırında iftar açmaya davet etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER