Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulu " ECO STEAM " E-Twinning projesine katıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulunun yer aldığı “ECO STEAM” eTwinning projesi büyük bir heyecan ve motivasyonla devam ediyor.

Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulu " ECO STEAM " E-Twinning projesine katıldı

Sırbistan, Ürdün ve Türkiye’den ortaklarla Cumhuriyet Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi  öğretmeni Özlem Güler Yalçın danışmanlığında yürütülen  eTwinning  ECO STEAM projesi öğrencileri bir süre önce evsel atıklarla kompost oluşturdular. Sonrasında hazırladıkları kompostu toprakla buluşturarak tohumlarını ektiler. Öğrencilerin evsel atıkları değerlendirdiği, tohum ve toprak özelliklerini ve birçok web 2.0 aracını nasıl kullanacağını öğrendiği, uluslararası çevrimiçi toplantılarla etkileşimde bulunduğu, yeni kültürler tanıyarak kendini geliştirdiği, motivasyonunu ve  bir çok konuda farkındalığını arttırdığı proje 31.05.2023 tarihinde sonlanıyor.

Okulda her zaman yeniliklere ve projelere destek olan Okul Müdürü Hüseyin Atmaca, önemli olanın öğrenciye faydalı çalışmaların ve etkinliklerin yapılması olduğunu belirterek, her daim yenilikçi öğretmenlerin yanında yer alacaklarını ifade ettiler.


 

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER