banner113

Sıcaklardan bunalanlar soluğu Ğurs Vadisi’nde aldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan doğa harikası Gurs Vadisi kavurucu sıcaklarla birlikte vatandaşların en çok uğradığı alan oldu.

Sıcaklardan bunalanlar soluğu Ğurs Vadisi’nde aldı

Bayram ile birlikte sıcakların 40 dereceyi aştığı bölgede vatandaşlar serinlemek için yeşili ve akarsuyu bulunan yerleri tercih ediyor. Bunlardan biri de Kızıltepe ilçesine bağlı yaklaşık 10 km mesafede olan ve 12 köyden oluşan Ğurs Vadisi. Yaz mevsiminin başlamasıyla sıcaklardan bunalan halk bayram tatilini de fırsat bilerek Ğurs Vadisi’ne akın ediyor. Şelalesi, yeşil alanları ve akarsuyu ile vadiye gelen vatandaşlar hem piknik yapıyor hem de havuzda serinliyor.

“TESİSİMİZ HAFTA İÇİ HAFTA SONU VE AKŞAMLARI DA AÇIK”

Uzun yıllardır Ğurs vadisinde vatandaşlara hizmet veren Aslanlar Alabalık ve Dinlenme tesisi işletmecisi Sabri Aslan, “Rabbim bize böyle güzel bir yeri bahşetmiş. Vatandaşlar şehrin sıcağından, stresinden kaçıp buraya geliyor. Tesisimizde vatandaşlarımıza her türlü imkânı sağlıyoruz. İsteyen kendi yemeğini pişiriyor, isteyene biz yemek servisi sunuyoruz. Suyun içinde kurulu tahtlarımızda ailece zaman geçirebiliyorlar. İsteyen misafirlerimiz havuzumuzda yüzerek serinleyebiliyor. Tesisimiz gece saat 24.00’e kadar halkımızın hizmetinde olup hafta sonu yoğunluğuna denk getirmek istemeyen müşterilerimizi akşamları ve hafta içinde ağırlamaktan nutluluk duyacağız. Özellikle hafta sonları rezervasyon yaparak gelinmesini rica ediyorz. Bu doğal ortama tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

“DİNLENMEK İÇİN EN UYGUN MEKAN”

Ğurs Vadisinde faaliyet yürüten Aslanlar Alabalık ve Dinlenme tesisinde bulunan Aslanlar yüzme havuzu da sıcaklardan bunalan vatandaşların yüzerek serinlemek isteyen vatandaşlara hizmet veriyor.

Tüm hafta ziyaretçilerine hizmet veren Aslanlar Alabalık, Dinlenme tesisi ve yüzme havuzu özellikle hafta sonları birçok ziyaretçiyi ağırlarken bayram nedeniyle vatandaşın ilk tercihlerinden biri oluyor.

“ASLANLAR YÜZME HAVUZU İLE SERİNLEYİN”

Aslanlar yüzme havuzu işletmecisi Bedirhan Aslan ise, Yaz sıcağında vatandaşları serinlemek için tertemiz ve hijyen havuzlarına davet ettiklerini belirterek, “Vadinin doğa güzelliğini görmek için Kızıltepe’den ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaşı ağırlıyoruz. Hem sosyal tesisimiz hem havuzumuz sağlıklı, temiz ve çok güzel bir ortam, İnsanlar serinlemek ve kafasını dinlemek için buraya koşuyor. Havuzda serinleyen  vatandaşlar  yeşil vadimizde kuş sesleri arasında mangalını yakarak keyifli bir gün yaşıyor.” diye konuştu.

“VADİDEKİ SAKLI CENNET”

Vadiye piknik için aileleri, arkadaşları ile gelen çok sayıda vatandaş ortamı çok beğendiklerini, havaların çok sıcak olması nedeniyle vadiyi serin olduğu için tercih ettiklerini belirterek, burada hem pikniklerini yaptıklarını hem de havuza girerek serinlediklerini vadinin adete saklı bir cennet olduğunu söylediler.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER