banner113

Sağlık Bakanı Koca, Sağlık yatırımların hızlandırılması için talimat verdi

Sağlık Bakanı Koca, Mardin’de Sağlık yatırımların hızlandırılması için talimat verdi

Sağlık Bakanı Koca, Sağlık yatırımların hızlandırılması için talimat verdi

AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ile Muhammed Adak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek yerelde Mardin ve ilçelerini kapsayan önemli bazı talepleri sunarken Bakan Koca da Sağlık yatırımların hızlandırılması için talimat verdi.

Kendilerine ve kadim kent Mardin’e verdiği önemden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya müteşekkir olduklarını dile getiren Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, “Sayın Bakanımıza Mardin adına sunduğumuz her talebimize sıcak bakması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu kapsamda inşası devam eden 750 yataklı Şehir hastanesinin inşaatının yapımının, Nusaybin 30 ünite, Midyat 20 ünite ağız ve diş sağlığı merkezin inşaatının yapımının, Kızıltepe Devlet Hastanesi 110 yataklı Ek hizmet binalarının inşaatlarının yapımının bir ana önce tamamlanmasının büyük önem arz ettiğini ilettik. Tüm bunlarla beraber yapımı devam eden diğer bazı projelerinde bir an önce hizmete sunulması, bölge halkımızın daha rahat bir şekilde sağlık alanından faydalanabilmelerinin önünü açacağını sayın bakanımıza sunduk.” dedi.

MARDİN SAĞLIK ALANINDA EN İYİ HİZMETİ HAK EDİYOR

Milletvekili Faruk Kılıç, “Diğer taraftan Derik İlçesi’nde proje ihale sürecinde olan 75 yataklı hastanenin, ihale sürecinin bir an önce hızlandırılması yönünde talebimiz oldu. Yine aynı şekilde Dargeçit İlçemizde 20 yataklı devlet hastanesinin proje çalışmaları devam etmekte olup, sürecin hızlandırılmasını talep ettik. Bizler yaptığımız çalışmalarla Mardin’imizin sağlık alanında en iyi hizmeti hak ettiğini düşünüyoruz. Her bir vatandaşımızın rahatlıkla en yakınında bulunan sağlık kurumlarında, alanında uzman doktorlar eşliğinde muayene olabilmesi büyük önem taşımaktadır. Buna istinaden Mardin merkez ve ilçelerimizin tüm branşlarda ihtiyacı bulunan hekimlerin bölgemize atanması konusunda da taleplerimizi sayın bakanımıza arz ettik.” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER