banner113

MTDF Başkanı Öter;'Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Yapılan Atama Hakkaniyetle Olmadı'

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter Mardin il kültür ve turizm müdürlüğüne yapılan atamanın hakkaniyetsiz olduğunu ifade ederek konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

MTDF Başkanı Öter;'Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Yapılan Atama Hakkaniyetle Olmadı'

Başkan Öter açıklamasında “Tarihi binlerce yıllık olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı inançların ve kültürlerin asırlarca birlikte yaşadığı ve dünya kültür mirasına birçok izler bırakan Mardin ilimiz son yıllarda özellikle kültür ve inanç turizmiyle dünyada öne çıktığı bilinmektedir. Böylesine büyük bir tarihi kültürel mirasa sahip Mardin’in bu ağırlığını taşıyabilecek, bilgi, donanım ve tecrübeye sahip bir il kültür ve turizm müdürü kesinlikle Mardin’in hakkıdır. İki yıldır Mardin il kültür ve turizm müdürlüğünü vekâleten yürüten ve yaptığı faaliyetlerle, başta turizm sektörü olmak üzere Mardin’i düşünen herkesin sevgisini kazanan Sayın Sabahattin Genç’in asaleten atanmasını, sivil toplum örgütleri olarak büyük bir umutla bekliyorduk.
Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle 25 Şubat tarihinde Mardin İl kültür ve turizm müdürlüğüne    isminde bir hanımefendi atanmıştır. Öncelikle hayırlı olsun temennisinde bulunuyor ve hanım efendiye başarılar diliyorum. Bu göreve getirilen müdüre hanımla ilgili yapılan kısa araştırmada Ankara aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü bünyesinde bir birim sorumlusu vekilliği olarak görev yaptığı, yöneticilik, kültür ve turizm ile ilgili bilgi ve tecrübeye, kariyere sahip olduğuna dair basında, internetten paylaşılmış herhangi bir bilgi görülmedi.
Hal böyleyken bu atama yapılırken Mardin’in iktidar siyasetçilerin ve kamu yöneticilerin görüşü alınmamış ise bu Mardin’i adeta dışlamadır. Şayet görüş alınmış ve bu atamaya olumlu destek verilmiş ise; Bu desteği veren kim, kimler ise Kültür ve turizm alanında meydana gelebilecek başarısızlıkların ve kayıpların sorumlusu olarak Mardinlilerin vicdanında yargılanacaklardır.   
Görevinde başarılı olan Sebahattin Genç’e sahip çıkmak başta siyasetçilerin görevi olmalıydı!
İki yıldır Mardin İl kültür ve turizm müdürlüğünü vekaleten yürüten Sayın Sabahattin Genç Mardin turizminin gelişmesi için Sayın valimizin talimatları ve öncülüğünde gecesini, gündüzüne katarak canla başla önemli çalışmalarına hep birlikte şahit olduk. Emit fuarında ilimizin standı yerli, yabancı ziyaretçi akını yaşadı, Dargeçit ilçemizde boncuklu tarla kazısı, Mardin kalesi kazı çalışmaları, Midyat morsobo Kilisesi kurtarma kazısı, Derik ilçemizde Gola antik kenti kazısı, Deyrülzafaran ve Morgabriel kiliseleri proje ve uygulama desteği sağlaması, İlimizin tanıtımı açısından önemli olan birçok yerli ve yabancı film çekimleri verilen destekler turizm sektör temsilcileri ile yapılan verimli toplantılar Rus turist kafilelerinin ilimize getirilmesi için yapılan girişimler ve daha bir çok çalışmanın yanısıra Kültür ve turizm alanında gelecekte önemli projelere katkı sunması beklenen;  Bu çalışkan Mardin evladının asaleten atanmasını birçok Mardinli gibi bizde bekliyorduk. Yüce Rabbimiz Kuranı kerim (Nisa suresi 58 ayetinde) Buyuruyor Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir.
Ama ne yazık ki hakkaniyetli olmayan bu atamayla Sayın Sabahattin Genç’in pasifize edildiğine üzülerek şahit olduk “Dedi

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2022, 21:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER