banner113

İl Başkanı Kılıç, Kızıltepe Tarım Bilimleri Ve Teknılojileri Fakültesi Lokomotif Görevi Üstlenecek

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Kuruluş sürecini büyük bir titizlikle takip ettiğimiz ve özellikle Kızıltepe için büyük önem teşkil ettiğine inandığımız ‘Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ nihai sürecini tamamladı”.

İl Başkanı Kılıç, Kızıltepe Tarım Bilimleri Ve Teknılojileri Fakültesi Lokomotif Görevi Üstlenecek

Mardin’e bağlı Kızıltepe İlçesi’nde kurulması amaçlanan Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile resmi gazetede yayınlanarak kuruluş aşaması tamamlandı.
AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı açıklamalarda, “Geniş Mezopotamya Ovası üzerinde bulunan Kızıltepe, sahip olduğu münbit topraklarıyla bilim ve teknolojinin de desteğini kullanarak  daha verimli ve daha profesyonel bir tarımsal üretim sistemine kavuşacaktır. Başta Kızıltepe olmak üzere Derik’i, Nusaybin’i, Artuklu’yu ve bütün ilçelerimizi etkileyecek ve Mardin ilimizin tarımsal faaliyetlerinde lokomotif görevi üstlenecek fakültemizle tarımsal ürünlerde verim kapasitesi bundan böyle yüzde yüzün üzerine çıkacaktır. AK Parti kurulduğu günden bu yana asla doğu-batı ayrımına gitmeden ‘Haktan yana halka hizmet’ anlayışıyla hizmet kervanını ülkemizin her bir metrekaresine ulaştıran tek partidir”.

İl Başkanı Kılıç, “Tarım sektörünü inşallah büyük bir şahlanışa geçirecek olan fakültemizin açılmasında katkı ve yetkilerini asla eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Hadi Tunç’a, Mardin Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, AK Parti Genel Merkez MKYK üyemiz Sayın Orhan Miroğlu ile Cüneyt Yüksel’e, Milletvekillerimiz Sayın Şeymus Dinçel ile Sayın Cengiz Demirkaya’ya, İzmir Milletvekili SAYIN Ceyda Bölünmez Çankırı’ya, Artuklu Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’a,  Kızıltepe Kaymakamımız Sayın Hüseyin Çam’a, Artuklu Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Tutaşı’na, Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e, Yeşilli Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Demir’e, Ömerli Belediye Başkanımız Sayın Hüsamettin Altındağ’a, Dargeçit Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt Aksoy’a, tüm ilçe başkanlarımıza, tüm Ziraat, Ticaret, Borsa ve Esnaf Oda Başkanlarımıza, STK temsilcilerimize, ilk günden bu yana gündemden düşmesine müsaade etmeyen basınımızın güzide temsilcilerine ve küçük büyük demeden süreçte katkısı olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

“YÖK Başkanımızın iki buçuk ay önce gerçekleştirdiği Mardin ziyaretinde gündeme getirdiğimiz Kızıltepe fakültemizin açılması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İnşallah bu süreçten sonra da Mardin ve tüm ilçelerimizin kalkınması için elimizden ne geliyorsa, hangi mevki ve makama iletmemiz gerekiyorsa büyük bir gayretle yapmaya hazır olacağız. Tarımsal sektörümüzü değerli çiftçilerimizle birlikte hak ettiği yere getirerek, diğer illerimize örnek teşkil edecek duruma getirmek için durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER