banner113

Miroğlu, Mardin’e Tıp Fakültesi talebini MKYK toplantısına taşıdı

25.ve 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili MKYK üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu, son MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Mardin’de Tıp Fakültesi açılması için talepte bulunduğunu söyledi.

Miroğlu, Mardin’e Tıp Fakültesi talebini MKYK toplantısına taşıdı
 Toplantıda Dara köyünün Dara Antik Şehir üzerinden alınıp başka bir alana taşınması hususunda da talepte bulunduğunu belirten Miroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları aktardı;

Malumunuz olduğu üzre, Artuklu Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi açılması talebi, Mardin’in gündeminde önemini korumaya devam ediyor.

Mardin STK Platformu 100 bini aşkın imza topladı, üniversitemiz YÖK nezdinde girişimlerde bulundu, bu önemli talebin altyapısının hazırlanmasında çalışmalar yaptı.

 

Mardin şüphe yok ki, sağlık turizminden en fazla yararlanması gereken illerimiz arasındadır.

Bölgesel konumu, Irak ve Suriye’nin gelecekte yeniden inşa edilmesi söz konusu olduğunda, Mardin’in ekonomik, kültürel ve sağlık alanında oynayacağı rolü başka bir şehrimizin oynaması gerçekten mümkün değil.

 

Bu çerçevede partimin perşembe günü yapılan son MKYK toplantısında, söz alarak, 2021 yılında gerçekleşecek olan yatırım programı için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim ( Ki Midyat- Mardin yolu inşaatı bu yatırım programınının içindedir) ve Artuklu Üniversitesi bünyesinde TIP FAKÜLTESİ açılması ve Dara köyünün Dara Antik Şehir üzerinden alınıp başka bir alana taşınması hususunda Cumhurbaşkanımızdan tensip buyurmasını talep ettim.

Mardinli hemşehrilerimizin umutlu ve heyecanlı bekleyişlerine iyi gelecek müjdeli haberlerin en kısa zamanda duyulacağı inancında olduğumu bir kez daha ifade ediyorum

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 16:58

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER