Mardin’den 238 hacı adayı dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Mardin’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Mardin Havalimanından dualarla uğurlandı.

Mardin’den 238 hacı adayı dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı hac organizasyonu kapsamında Mardin’den kutsal topraklara gidecek olan 238 hacı adayı için Mardin Havalimanında Mardin il Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi.

Kur'ani Kerim tilavetiyle başlayan, İlahi ve kasidelerle devam eden Hacı uğurlama programına Mardin Vali yardımcısı Abdullah Demirdağ, Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, il Müftüsü Ali Hayri Çelik, ilçe Müftüsü Masum Taşçı, Hac kafile başkanı Nusaybin Müftüsü Usame Anlağan ile hacı adaylarının yakınları katıldı.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik hacılara yönelik yaptığı konuşmada; "İki yıl aradan sonra yollar açıldı yıllarca hayalini kurduğunuz özlemiyle yanıp tutuştuğunuz Kabe'ye Beytullaha gidiyorsunuz. Geçtiğiniz Yollara Bizden selam götürün. Sizler bizim şehrin seçilmiş elçilerisiniz. Rahmanın misafirleri olma hakkını elde ettiniz. Yıllar boyunca değişik yolculuklara çıktınız. Ama bu yolculuk arzın merkezine Rabbimizin huzuruna, duaların kabul edildiği Arafata, yenilenmek ve kendinizi dönüştürmek için kefen niyetine ihram bezini giyip lebbeyk diyeceğiniz yeniden dirilişin provasında gidiyorsunuz. Ben geldim Allah'ım diyeceğiniz bir yolculuktur.

Günah yüküyle geldim. Vatanımı, çocuklarımı dünyalıkları terk ettim, kendimi affettirmeye geldim" deyeceksiniz. Hz. İbrahimle tanışmaya, Hz Muhammed Mustafa ile buluşmaya gidiyorsunuz. Peygamberin ayak izlerinin bulunduğu kutlu diyara varacaksınız vatanımız, memleketimiz ve islam alemi için dualar edin. Orada vakitlerinizi tavafla, namazla dua ve niyazla geçirin bizlere de dua edin. Medineye Kutlu Nebiye selam götürün" diyen Çelik, Hacılara hayırlı yolculuklar dileyerek sağ salim gelmeleri dileğinde bulundu.

Konuşmanın ardından hacı adayları ve görevlileri taşıyan uçak dualarla Mardin Havalimanından direkt uçuşla kutsal topraklara Medine'ye uğurlandı. Hacı adaylarının kutsal topraklara gidecek olması nedeniyle oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 178 ve TURSAB hac şirketiyle 60 olmak üzere toplam 238 hacı adayı ile birlikte biri kafile başkanı, biri bayan irşad görevlisi olmak üzere 6 görevliyi Medine şehrine taşıyan THY uçağı Mardin'den uçuşa geçti.

Hacı adayları Medine'de yapacakları ziyaret ve ibadetlerin ardından Mekke’ye geçecek ve burada hac vazifelerini yerine getirdikten sonra 28 Temmuz tarihinde Mardin’e dönecekler.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER