Kızıltepe’de Aşçı Çırağı Kursiyerlerinin Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor

Kızıltepe Halk eğitim Merkezi bünyesinde en çok ilgi olan kurslardan biri olan aşçılık çırağı kursuna katılan öğrenciler öğrendiklerini uygulamalı olarak pratiğe döktüler.

Kızıltepe’de Aşçı Çırağı Kursiyerlerinin Uygulamalı Eğitimleri Sürüyor

Kızıltepe’nin tanınan aşçılarından Hikmet Ölçer’in öğreticiliğini yaptığı kursa katılanlar aşçı çırağı kursiyerleri yemek tarifleri üzerine uygulamalı eğitim alarak usta bir aşçı olma yolunda ilerliyorlar. Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan aşçı çırağı kursuna katılan kadın ve erkek karmasından oluşan 40 kişi kurs boyunca 178 saatlik eğitim aldıktan sonra sertifika sahibi olacaklar. Kursiyerler eğitim aldıkları alanlarda aşçılığı öğrenirken öğrendiklerinin sınanması amacıyla kendilerine çeşitli yemekler hazırlatılarak yemek yapmanın detaylarını ve tekniklerini öğrenirken aynı zamanda hünerlerini kurs süresince sergiliyorlar.

Aşçı çırağı kursuna katılanlar kursiyerler, yemek konusunda birçok yeni bilgi sahibi olduklarını belirtirken Yörenin önemli etkinliklerinin yemek organizasyonlarını da yapan yemek ustası Hikmet Ölçer ise son dönemde Aşçı çırağı kursuna yoğun ilgi ve talebin olduğunu belirterek dönem dönem Halk eğitim bünyesinde kurslar açtıklarını ve kursiyerlere yemek tarifleri üzerine uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi.

Devam eden Aşçı çırağı kursu Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi müdürü A.Kadir Gümüş, Müdür yardımcıları ve Mardin il MEM Eğitim Müfettişleri Başkanı Süleyman Akın tarafından denetlenerek kursiyerlere başarılar dilediler.

Aşçı çırağı kursuna katılanlar kursiyerler aşamalı aşçılık eğitimlerinden sonra usta öğreticiliğe yönlendirilerek meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER