banner113

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğrencilere LGS tercih Desteği

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilere tercih danışmanlık hizmeti verecek. Kızıltepe Cumhuriyet meydanında bulunan Tercih Danışma Noktalarında rehber öğretmenler, her gün 10.00-17.00 saatleri arasında öğrencilere doğru tercih konusunda yardımcı oluyor.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğrencilere LGS tercih Desteği

Ülke genelinde 1 milyondan fazla öğrenciyi yakından ilgilendiren Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tercih heyecanı başladı. Milli EğitiM Bakanlığının  ülke genelinde uygulamaya koyduğu tercih danışmanlığı sistemini Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm  ortaokullarda kurarak öğrencileri bu kritik süreçte öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilerin doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak için Kızıltepe Cumhuriyet meydanında da  LGS Tercih Danışma noktası kurulacak.

TERCİHLER İÇİN SON GÜN 20 TEMMUZ

LGS tercih danışmanlık hizmetleri kapsamında rehber öğretmenler, öğrencilerin ve ailelerin kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve onların en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak için yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor. Öğrencilerin aldıkları puan ve ilgi alanları değerlendirilerek doğru tercih için ipuçları veriliyor. LGS Tercih Danışma Noktaları, tercihler için son tarih olan 20 Temmuz Cuma saat 17.00'a kadar hizmet vermeye devam edecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN  tercih yapacak tüm öğrencileri ve velilerini tüm danışma merkezlerine beklediklerini dile getirerek şunları aktardı; " Bu yıl 8.sınıfı bitiren öğrencilerimizin tümü sınava girsin/girmesin herhangi bir orta öğretim kurumuna  geçebilmeleri için  tercihte bulunacaklardır. Öğrencilerimizin ilgi, yetenekleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak eğitimin temel amaçlarındandır. Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri; öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla sunulan profesyonel destek hizmetleridir. Eğitsel ve mesleki rehberlik faaliyetlerinin bir parçası olan ve müdürlüğümüzce sunulan tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişleri aşamasında destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilçemizdeki tüm ortaokul ve  Kızıltepe Cumhuriyet meydanında danışman ve rehberlik öğretmenlerimizden oluşan tercih danışmanlığı birimleri kurulmuştur. Şimdiden  çalışmalarda emeği geçecek okul müdürlerimize,  özveriyle çalışacak rehber öğretmenlerimize kolaylıklar diliyor, öğrencilerimizin gönüllerindeki okullara yapacakları tercihlerle yerleşmelerini temenni ediyorum. "dedi.

Bilen, bu tercih döneminde de her yıl olduğu gibi öğrencilere meslek liselerinin öneminin anlatılması gerektiğini dile getirerek, ülke ekonomisi için üretim odaklı personel anlayışının olması gerektiğini ifade etti. Nitelikli personelin yetişeceği en önemli yerin de meslek liseleri olacağına inandıklarını belirti.

 Bilen ;'' Ülkemizin ekonomik büyümesi üretimden geçiyor. Üretimin temelini de nitelikli personeller oluşturuyor. Nitelikli personellerin yetişeceği en önemli merkezlerin meslek liseleri olduğuna inanıyoruz.Bilimden eğitime, akademiden mesleki eğitime kadar geniş bir yelpaze bu değişimden payını alıyor. Öğrencilerimizin bu alanlara yönlendirilmesi, mezun olduklarında iş imkânlarının olması, Mesleki değerlerin güçlenmesi anlamına gelir''dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER