MARSU Zergan deresinin ıslahı için yeni proje hazırladı

Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan Zergan deresinin ıslahı ile ilgili Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni proje hazırlandı.

MARSU Zergan deresinin ıslahı için yeni proje hazırladı


Geçtiğimiz hafta Mardin Valisi/Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, Ak Parti il başkanı Faruk Kılıç, MBB Genel Sekreteri Murat Süzen ve MARSU Genel Müdür Yardımcısı Servet Saygın Kızıltepe ilçe merkezinden geçen Zergan Deresinin ıslahı kapsamında devam eden altyapı çalışmalarını yerinde incelemiş ve çalışmalar hakkında bilgi alıp şikayetlerin giderilmesi noktasında gereğinin yapılacağı açıklanmıştı.

Bu kapsamda MARSU tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan yeni Proje ile ilçe merkez Ersoylu, Koçhisar, Şahkulubey ve Mevlana mahallelerinden Zergan Deresine açıktan bağlanan kanalizasyon hatları, Zergan Deresi etrafında yapılacak olan toplamda 11 km hat uzunluğumdaki kanalizasyon şebekesi ve kolektör hattına bağlanacağı açıklandı.

MARSU tarafından çalışması devam eden projenin tamamlanmasıyla bölgede yaşanan kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER