banner113

Mardin'de 'Genç İstihdamı Eylem Planı' Çalıştayı Başladı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan ve Proje Grup teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında Mardin'de 2 gün sürecek olan Genç İstihdamı Eylem Planı çalıştayı başladı.

Mardin'de 'Genç İstihdamı Eylem Planı' Çalıştayı Başladı
Erdoba Babil otelinde düzenlenen çalıştayda konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin’i daha iyi yerlere taşımayı amaçladıklarını söyledi.


Mardin'in daha iyi hizmeti hakettiğini belirten Vali Cengiz, "Gerekirse mesai mefhumu gözetmeksizin ilimizin tüm köyleri dahil tüm ilçeleri dahil vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla kucaklayarak onların ihtiyaçlarını kısa sürede, seri bir şekilde karşılamanın çabası içinde olacağız. Bundan sonra uyuma dikkat edeceğiz. Disipline dikkat edeceğiz. " dedi.


Başarının Türkiye ortalamasının altında olan kurumların başarısız kabul edilmesini, bütün kurum müdürlerinin alanlarında muhakkak Türkiye ortalamasını geçmesini istediklerini belirten Vali Cengiz şunları söyledi: "Mardin’in hiçbir alanda Türkiye ortalamasının altında olmasına tahammülümüz yoktur. Tüm kurum amirlerimize bu anlamda talimatımı vermiş olayım. Hiçbir alanda Türkiye ortalamasının altında performans istemiyorum. Türkiye ortalamasını baz alacağız. Ortalamanın altında başarı bizim için eksidir. Örneğin konumuz istihdam. Eğer işsizlik oranında Mardin Türkiye ortalamasının üstündeyse, İşkur müdürümüz başarısızdır. Eğer Türkiye ortalamasına eşitse benim için nötrdür. Ortalamanın üstündeki puanlar başarıdır. Mardin'de her kurum için bir başarı karnesi düzenleteceğiz. Kurum amirlerinin kendi kurumlarının aynasına bakmalarını rica ediyorum. Herkes kurumunu diğer illerle kıyaslayacak. Türkiye ortalamasına bakacak ve kendisine bir karne verecek. Ben, başarılıyım demekle başarılı olmam, boy aynasından kendime bakmam gerekiyor. Branşımızla ilgili, alanımızla ilgili nerede bir aksaklık, nerede bir problem varsa anında müdahale edeceğiz. Hiçbir aksaklık hiçbir eksiklik istemiyorum. Mardin’e layık olmamız gerekiyor. Bu hususta Atatürk’ün; "Nerede sevgi ve saygı varsa,orada itaat ve itimat vardır.İtimat ve itaatin olduğu yerde,disiplin vardır.Disiplinin olduğu yerde, huzur vardır. Huzurun olduğu yerde başarı vardır" vecizesi bizim kamu hizmeti yürütümümüzde ilkemiz olacak.


Mardin Valisi olduktan sonra o kadar olumlu dönüşler aldım ki, Mardin ilini görmek isteyen bir çok vatandaşımız var. Mardin hoşgörünün, sevginin, saygının beşiği, medeniyetlerin merkezi. Bu sevgi, saygı ve hoşgörü iklimini sadece Mardin ile sınırlamayıp tüm ülkede bütün bölgelerimize yaymamız gerekir. Bunun yolu ise Mardin ilimizi daha fazla tanıtmaktan geçer. Bir Mardinli, Karadeniz Bölgesini görmesse, Karadeniz Bölgesi hakkında doğru bir kanaatte sahip olamaz. Biz Mardin’in uzaktan algılanmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımız Türkiye'nin her yerinden gelsinler, Mardin’i ve Mardinliyi yerinde görsünler, tanısınlar. Bu da ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunun harcı olacak. Biz burada böyle bir sevgi atmosferi oluşturacağız. Böylelikle ülkenin her bir yerine sevgi dalgaları ve dalgacıkları yollayacağız. Herkes üzerine düşen bu stratejik görevi yapacak. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın daire müdürleri; Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Karadeniz, İç Anadolu gözetmeksizin kendi meslektaşları ile hemen temasa geçecekler. Onlarla işbirliği yapacaklar, gerekirse protokol imzalayacak, gidiş-geliş yapacaklar. Aileleri ile beraber gidecekler, ailelerini davet edecekler.Her kurum amiri başka bölgelerden, başka illerden bir mevkidaşını davet edecek, İlimizi tanıtacak. İnşallah Mardin, sevginin hoşgörünün, birlik ve beraberliğin harcı olacak. Sevgi ve saygının hakim olduğu merkez olacak."


İŞKUR Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçın ise, "Kurumumuz tarafından AB katılım öncesi mali yardım aracının 4. katılımı yapılıyor. İlimizde İŞKUR, KOSGEB ve üniversite iş birliğiyle 6 hafta süren, 100 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. Bu alanda baş vuran gençlere destek ve iş kurma olanağı sağlanacak. Bu çalıştayın amacı genç istihdamcılara yerelde çalışma imkanı yaratmak ve fikir alışverişi yapmaktır" şeklinde konuştu.


Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Halkla İlişkiler İletişim Uzmanı Gaye Akay da Çalıştay süresince gençleri politika belirleyicileri ile bir araya getireceklerini ve istihdamın arttırılması konusunda neler yapılması gerektiği konuşularak, gençlerin desteğinin alınacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER