banner113

Eğitim Sen dayanışma gecesi düzenledi

Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliğinin 11. geleneksel dayanışma gecesi yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Eğitim Sen dayanışma gecesi düzenledi
Kızıltepe Eğitim Sen Temsilciliği tarafından her yıl eğitim ve öğretim döneminin sonunda gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen yılsonu dayanışma gecesinin 11.si Buhara Düğün Salonu bahçesinde düzenlendi.

Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği geceye, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Fettah Tekin, BDP PM Üyesi Fesih Özel, Kızıltepe Belediye Başkan Ferhan Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Salman ve Şemsettin Sulhan, Belediye Meclis Üyeleri, MEYADER, MADAY-DER, KURDÎ-DER, Nuda Kadın Merkezi, Mehmet Yalçın Merkezi, DİSK, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kızıltepe Eğitim Sen temsilciliğinin düzenlediği dayanışma gecesi bir dakikalık saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterisi, halk oyunlarının yanı sıra erbane dinletisi ile devam etti.

Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Baran İlhan, gecede yaptığı konuşmada, bir yıllık sendika çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Eğitim Sen olarak bir taraftan herkese eşit, parasız ve anadilde eğitim hakkı mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini diğer taraftan ise sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesinin demokrasi ve barış mücadelesinin en önünde yer aldık. Yeni Anayasa hazırlıkları çatışmasız bir ortamda Kürt Sorununu çözmeyi stratejik önemde görerek tekçi bir Türkiye yapılanmasına son vererek farklı renklerin cinslerin etnik yapıların kabul edildiği bir Türkiye’yi arzuladığımızı belirtmek istiyoruz. Bir sonraki Eğitim Öğretim yılında, daha güçlü bir Eğitim Sen daha güçlü muhalefet ve haklarımızın gaspına sebep olan tüm yasalara karşı daha kararlı mücadele edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından davetliler müzik eşliğinde halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER