MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ KIZILTEPE ÇEVGÖN DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil İbrahim Metin, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Halil Kösesoy ve Çevreden sorumlu Şube Müdürü Devreş Günüler beraberindeki heyetle Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar’ı makamında ziyaret etti.

MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ KIZILTEPE ÇEVGÖN DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ.

Mardin Büherke Eryeri Köyü durumu Çıplak Dağlarımız Termik Santral durumu ve Mardin Sanayinden Kızıltepe’ye akan kimyasal maddeler görüşüldü

 

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Müdür Halil İbrahim Metin Şunları söyledi;

 Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği'nin Çalışma ve faaliyetlerin takdir ediyoruz. Bölgemizde tek çevre Derneği olup çalışmaları faaliyetlerini yakından izliyoruz. Her platformda kendisini yanımızda görüyoruz Mardin’de yapılan tüm çevre ve ekolojiyle ilgili toplantılarına katılıyor. Kızıltepe’nin sorunlarını dile getiriyor.

 Kızıltepe Çev-Gön kurumlaşmış bir dernektir. Şu andaki Kızıltepe Belediyesinin çalışmalarını benimsiyor. Kızıltepe Zergan ıslah sorunu hakkında Çev-Gön’ün büyük katkısı oldu. Kızıltepe Çevre sorunlarını bize rapor halinde sunuyor. Bizlerde her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Çakar’ın bize sunduğu bazı bilgiler içinde Mardin Büherke Eryeri Köyü durumu, Çıplak Dağlarımız, Termik Santral durumu, ve Mardin Sanayinden Kızıltepe’ye akan kimyasal atıklalar için Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Büherke Eryeri köyü  için geçen sene bu köye gidip basın açıklaması yapmış.

 Basında yer aldı. Durumu bize Mardin Belediyesine  Mardin Tabipler odasına da sundu. Çalışma ve faaliyetleri devam ediyor. Ama ben şunu söyleyeyim. Burası özel İdareye aittir. Bir ara proje yapıldı. Arıtma tesisi kurulacak denildi. Ama halen yapılmadı.  Mümkünse siyasileri devreye koyun vekillerle görüşün.

 Çev-Gön’e destek STK’ların desteğiyle bunu başaracağınıza inanıyorum.

Ayrıca Menduh beyin diğer bir isteğinde Mardin Sanayisinden Kimyasal artıkların Kızıltepe ye aktığını ilçeye akşamları kütü bir koku insanları rahatsız ediyor. Diyor bu sorun giderildi inşallah 5 Haziran Çarşamba günü Mardin Sanayinde Burada bir arıtma tesisin açılışını yapacağız ve bu sorun ortadan kalkar.

Çev-Gön’ün Diğer iki isteği ise biri  Çıplak dağlarımız ve Termik Santral Çıplak dağlarımız için Mardin için Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla bu çıplak dağlar için talimat verilmiş. Pek yakın da gereğini yapılacaktır. Merak etmeyin Termik Santral durumu ise burası sürekli çalışmıyor. İhtiyaç duydukça çalışiyor kontrol ediyoruz.

 Zararlı bir duman olursa gerkeni yapacağız. Hiç merak etmeyin. Kızıltepe ve bu bölgenin insanların seviyorum çalışmalarınızdan başarlılar diliyorum. Her zaman yanınızdayım 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliğinize katılmayı  düşünüyorum dedi.

Çev-Gön Başkanı Çakar’da Ziyareten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok Sevindik. Memnun olduk. Allah razı olsun teşekür ederim.

 

Mardin Büherke durumu ve Çıplak Dağlarımız için Bizler Kızıltepe Çev-Gön ve Kızıltepe STK Platformunun desteğini alarak bu durumu rapor halinde başta vekilerimize ve ilgililere sunacağız dedi.

Bu Ziyaret sırasında Kızıltep Zahireciler Derneği Başkanı ve Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı M.Şerif Öter de bulundu.

Başkan M.Şerif Öter;

 Ziyareten dolayi gelen heyete teşekürlerini sundu. Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Kardeşimizin çalışmaların benimsiyoruz. Her zaman onun yanındayız. Ve Menduh bey ayrıca bizim Kızıltepe STK Platformunun da ayrıca Başkan yardımcısıdır. Onun için onunla beraber çalışmak benim için bir onur vericidir dedi.

Bu arada Kızıltepe Çevgön Başkanı Menduh Çakar İl Müdürü Metin beye ve beraberındeki heyete Çev-Gön’ün Amblemi taşıyan hediyeler takdim etti.

 Bu durum karşısında Müdür Halil İbrahim Metin teşekürlerini ifade ederek güzel temenilerle beraber Kaymakamlığa giderek İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık’ı ziyaret etiler.

Burada bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Yırık ziyareten dolayı teşekür etti. En çok çevre kirliliğine yol açan plastik poşetlerin yerine  çevre dostu bez poşetlerin kullanımını yaygınlaştırmak için  vatandaşlara dağıtılmak üzere 1500 adet  çevre dostu bez poşet bırakıldı.

            Çevre dostu bez poşetlerin 500 adetini  Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneğine veren İlçe Kaymakam Erkaya YIRIK kalanlarında vatandaşlarımıza dağıtılacağı belirtip, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çevreye duyarlılıklarında dolayı teşekkür etti. 

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar’ın çalışma ve faliyetlerini ilçeye faydalı olduğunu 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliklerine kısmet olursa katılacağım.Dedi.

 

 Misafirlere çay ikram edip anı bırakılacak çekilen resimlerle heyet kaymakamlıktan ayrıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER