Mardin Valisi organlarını bağışladı

Mardin Valisi Mustafa Yaman, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organlarını bağışlayarak, vatandaşlara da organ bağışında bulunma çağrısında bulundu.

Mardin Valisi organlarını bağışladı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız ve beraberindekileri kabul etti.

İl Sağlık Müdür Yavuz, hafta kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vali Yaman, ziyarette organ bağışında bulunarak, "Organ Bağış Kartı" aldı.

Yaman, organı bağışıyla ilgili yaptığı açıklamada, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak bu kampanyaya destek olduğunu belirtti.

Vatandaşların bu kampanyaya katılmalarını arzu ettiğini ifade eden Yaman, "Ben de bugün kampanyaya destek amacıyla organlarımı bağışladım ve organ bağışı kartımı aldım." dedi.

Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Yaman, şunları söyledi:

İnsan yaşadığı süre içerisinde çok fazla kaza ve hastalıklara maruz kalabiliyor. İnsanlar öldükten sonra da geride kalan insanlara yardımcı olmak istiyorlar. Bu çalışma ile organ bağışı duyarlılık ve farkındalığını artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bir form doldurarak organlarını bağışlayabilirler. İl Sağlık Müdürlüğümüz, bu doğrultuda bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan dolayı Müdürlüğümüzü kutluyorum. Duyarlı hemşerilerime teşekkür ediyorum.
İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ise Vali Yaman'a, organ bağışına göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyetten dolayı teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 00:14

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER