banner113

Kızıltepe'de Polis baskınında 217 akrep ele geçirildi

Mardin Kızıltepe İlçesinde polis ekipleri aranan bir zanlı için baskın yaptıkları evde 217 adet canlı akrep ele geçirdi. Akreplerin ticari amaçlı üretildiği öğrenilirken, yakalanan Akrepler Mardin Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Kızıltepe'de Polis baskınında 217 akrep ele geçirildi
Edinilen bilgilere göre Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından akşam saatlerinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik ilçe merkezi Yenikent Mahallesinde araması bulunan bir zanlının evine baskın düzenledi. Arama yaptıkları evin bodrumda gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen Polis ekipler arama yaptıkları evin bodrum katında şeffaf plastik kutular içinde 217 adet canlı akrep ele geçirdi.
Bulunan akrepler Kızıltepe Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Kızıltepe Belediyesi Zabıta görevlilerine teslim edildi. H.Ç.ye ait olduğu belirlenen ve Zabıta ekipleri tarafından Tarım Orman ve Hayvancılık Bakanlığı 3. bölge müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Mardin şube müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 217 adet canlı akrebin pan zehiri için bazı üniversite ve sağlık kuruluşlarına satılmak üzere üretildiği ve belirlenirken bir gram akrep zehrinin 3 ila 5 bin dolar arasında alıcı bulduğu tahmin ediliyor.
Ele geçirilen akreplerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerince doğaya salınacağı ve kaçak akrep üreticisi H.Ç. hakkında para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 00:14

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER