banner113

Mardin Valisi Demirtaş, Gençlerle Bir Araya Geldi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Kariyer Söyleşileri” kapsamında gençlerle buluştu.

Mardin Valisi Demirtaş, Gençlerle Bir Araya Geldi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi bünyesindeki Mardin Diplomasi Akademisi’nin kariyer söyleşileri kapsamında Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda “Türkiye’de Demokrasi Olgusunun Gelişimi ve Gençlerin Rolü” programının konuğu Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş oldu.
Vali Demirtaş, programda yaptığı konuşmasında, Adana Valisi olarak görev yaptığı dönemde FETÖ'nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde yaşananları ve darbe girişiminin püskürtülmesinde yaşadıklarına değindi. 
Necip milletin, darbe girişimine karşı direnerek hain girişimi püskürttüğünü belirten Vali Demirtaş, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı, Türk milletinin dimdik durduğunu ve tek bir vücut olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Ülkenin bölünmez bütünlüğü için canlarını siper eden demokrasi kahramanlarına minnettar olduklarını dile getiren Vali Demirtaş, “Ülkenin birlik ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize ve bu demokrasi destanını yazan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Gençlere yönelik aktivitelere 2022 yılında daha fazla yer vereceklerini ifade eden Vali Demirtaş, yapılacak sınavlarda gençlere başarılar diledi. 
Vali Demirtaş, söyleşinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık öğrencilerine kitap seti hediye ettikten sonra Gençlik Merkezini gezerek gençlerle çay içip, sohbet etti.

Programa; Vali Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Gençlik Merkezi Müdürü Ayşe Nur Günel, eğitimciler ve gençler katıldı.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER