“Hükümetin sözleri teminattır“

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’tan hükümete operasyon tehdidi...

“Hükümetin sözleri teminattır“
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak bu hafta BDP grup toplantısında Vali Mutlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Hükümet yaptığı açıklamalarla doğrudan sorumluluk aldığını söyleyen Kışanak, "Biz hükümetin açıklamalarını teminat olarak kabul ediyoruz. Herhangi bir askeri operasyondan doğrudan hükümeti sorumlu tutacağız." dedi.

İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

KİMSENİN GÜCÜ TAKSİM'İ KAPATMAYA YETMEYECEKTİR

1 Mayıs emeğin günüdür. 1 Mayıs'ı yasaklayan zihniyet emeğin gücünü görmek istemeyen zihniyettir. Biz buradan net şekilde söylüyoruz 1 Mayıs'ı yasaklamak büyük yanlıştır asla kabul etmiyoruz. Emekçiler nereyi istiyorlarsa orada kutlayacaklardır.

Taksim Meydanı önemli mekandır. Taksim Meydanı emeğin mücadelesinin tarihi yazılmıştır. Kimsenin gücü Taksim Meydanını kapatamayacaktır. Hiçbir şey polisin pervasızca hedef gözeterek insanlara şiddet uygulamasını maruz gösteremez.

Dünyanın hiçbir yerinde polisin sınırsız şiddet uyguladığı görülmemiştir. Türkiye bir de demokratik ülke oldıuğunu iddia ediyor.

AÇIKLAMALAR YAŞANANLARDAN DAHA VAHİMDİR

O gün 1 Mayıs günü yaşananların tamamı vahimdir. Ama bu yaşananlardan sonra yapılan açıklamalar daha da vahimdir. Kendi şiddetlerini terörü haklı göstermek için yaptıkları açıklamaların her biri suç mahayitendedir. Vali Mutlu 17 yaşındaki kızı terör suçlusu ilan etti. Sana bu hakkı kim veriyor. Gaz bombasını haklı göstermek için elindekini molotof diyorsun. O kızın elinde molotof bile olsa kafasına gaz bombası atamazsın. Bu zihniyeti kınıyoruz.

"KİMSE BUNUN ÜZERİNİ ÖRTEMEYECEK"

Dilan o gün Taksim Meydanına çıkacaktı babasının işten ç.ıkartılmasını protesto edecekti buna hakkı vardı. Dilan'ın kafasına ateş açılmıştır. Bunun için tanığa gerek yoktur. Bu kız hedef alınmıştır. Gaz bombalarını kullanma yönetmeliği de var. 45 derece açıyla atılması gerekiyor. O şekilde atıldıysa 1.55 boyunda bir kıza isabet edemez. Üniversite öğrencisi İbrahim Akal da gözünü kaybetmiştir. Polisin insan canına kast ederecek ateş etmiştir. Bunun hesabını verecek. Kimse bunun üzerini örtemeyecek.

Dilan'ın elindeki sirke şişesini molotof olarak tanımlamaya çalışan İstanbul Valisi görevden alınmalıdır. Artık hükümet onu görevden mi alır sirkeciye kaymakam mı yapar bilmiyoruz.

1 Mayıs'tan bu güne Taksim Meydanı gaz altında. Kim sokağa çıkıyorsa 1 haftadır Taksim'de polis şiddeti var. Başbakan taksim gösteri merkezi olamaz dedi.

Ne olacak Taksim iş merkezi, avm olacak. İstanbul'un dört alanını rant alanı yaptınız bırakın Taksim halkın alanı olarak kalsın.

Bıraksınlar Taksim'i halk kullansın. Halkın sesinden korkmayın, halkın protestosundan korkmayın. Duyarsanız zarar etmezsiniz.

İDAMA GİDERKEN "YAŞASIN KÜRT VE TÜRK KARDEŞLİĞİ" DEDİ

Bugünlerde Kürt sorununu çözmek için yeni süreci ilertmeye çalıştığımız bugünlerde Denizleri anmak daha anlamlı oluyor. Bu devrimci liderler idam sehpasına giderken özgürlük, eşitlik ideallerini haykırdılar. Deniz Gezmiş idam sehpasına giderken yaşasın Kürt ve Türk kardeşliği dedi. Bu söze değer vermek bugün barış ve çözüm sürecine güç katmak anlamına gelecektir.

Kürt sorununun çözümü ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BDP olarak halkı bilgilendirmek, halkı sürece katmak için bölge gezileri düzenledik. Biz Kürt sorununu çözmek istiyorsak biz kendimize yeni gelecek kurmak istiyorsak bunun mimarı halk olacaktır.

Şuanda sorulan şey gerçekten eşitlik gelecek mi, gerçekten herkes kimliğini özgürce yaşayabilecek mi?. Bizim demokratikleşme programını tartışmamız gerekiyıor.

Bizim toplumsal barışımızı boza demokrasiden yoksun olmaktı. Tekçi zihniyetiydi. Şimdi bunu değiştirmek için seferber olma zamanıdır.

Geri çekilme süreci ile ilgili net olarak söylüyorum. 99'da iyi şeyler olmadı. Çekilme süreci bir tek kişinin burnu kanamadan sürece katkı sağlayacak şekilde ilerlersin.

"HÜKÜMET'İN AÇIKLAMALARI TEMİNATTIR!"

Hükümetin yaptığı açıklamalar doğrudan sorumluluk aldığını ortaya koyuyor. Biz hükümetin açıklamalarını teminat olarak kabul ediyoruz. Herhangi bir askeri operasyondan doğrudan hükümeti sorumlu tutacağız.

Bundan sonra yaşanabilecek olumsuzluğun sorumlusu doğrudan hükümet, bakanlıklar, valilikler olacaktır. Ya 99'daki gibi çekilme sonrası Kürt sorunu unutulur mu? diye soru kalıyor. Halkımızın kafasındaki soruları önemli buluyoruz. Silahların susması önemlidir

Ancak bu kendisi tek başına çözüm değildir. Yapılması gereken reformaları gündemleşti,rmek yasaları Meclis'in gündemine getirmek olacaktır. Meclis'te komisyon kuruldu bu önemlidir.

MHP ve CHP'nin komisyona katılmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. BDP olarak resmi olarak 1 üye verdik bunun yeterli olmadığını biliyoruz.

Komisyonla ilgili CHP'nin tutumu anlaşılır değildir. Yeri geldiğinde kendileri de benzer öneriler sunuyorlar ama iş icraata geldiğinde bunları unutuyorlar. CHP'nin tutumu CHP'ye oy verenler tarafından sorulmalıdır.

"MHP'NİN BAŞKANI MI CHP'NİN BAŞKANI MI KONUŞTU BİLEMEDİK"

Açıkça CHP'ye oy veren kitlelerde halkta memnuniyetsizlik var. Biz CHP'nin bu halini kabul etmiyoruz diyorlar. Antalya'da CHP Başkanı'nın yaptığı konuşmayı herkes hayretler içinde izledi. MHP'nin başkanı mı CHP'nin başkanımı konuşuyor dediler. Sivil toplum toplantılarındaki insanlar söyledi. Kılıçdaroğlu MHP ağzıyla bir konuşma yaptı. Bu ülkede milliyetçiliği kışkırtırsanız MHP'ye çalışmış olursunuz dedik.

Bugün Çözüm Süreci tartışılırken bunun ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu MHP'nin size ihtiyacı yok. Sende söylemlerimle tutumunla bu ülkede ayrımcılığı körükleyen üslubu kullanırsan zarar eden CHP olur.

Bu konudaki yaklaşımlarını gözden geçirmeli dillerine dikkat etmeleri gereliyor. Sayın Kılıçdaroğlu sabah akşam ağzından terör kelimesini bırakmıyor.

www.haberevet.com

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 19:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
fuat cebesoy
fuat cebesoy - 11 yıl Önce

1 mayısta atılan gaz bombasının atılma derecesine uyulmadığını söyleyen kışanak dilanın elinde bulunan molotofla benim işçi bayramımı rezil ve içinden çıkılmaz bir hale sokarken hiç sorgulamıyor. polis ise 45 derecelik açıyla gaz bombasını atmaması özgürlüğümüzün elinden alınması diye bas bas bağıran kışanak molotof bombası atan, taşıyan dilan için aynı özgürlük ihlalinden bahsetmiyor. özgürlük anlayışınız benim hayatımı koruyan 1mayısı işçi bayramı olarak kutlamak isteyen insanlar için geçerli değilken, polise direnen karşı çıkan, haklarını molotoflarla, sapanlarla her şeyi atan kişiler, düzene karşı çıkan insanlar için sonuna kadar geçerli diyen, savunan herkesi kınıyorum.

SIRADAKİ HABER