banner113

Kızıltepe Ovasında ilk ürün arpa hasadı yapıldı

Kızıltepe ovasında 2013 yılının ilk ürünü Keleke köyünde hasadı yapıldı. Arpasını biçen Çiftçi Selahattin Doğan Yeni yapılan Hububat Ticaret merkezinde satışa sundu.

Kızıltepe Ovasında ilk ürün arpa hasadı yapıldı

Çiftçi Selahattin Doğandan arpayı alan Zahireciler Derneği Üyesi Ramazan Ergüven aldığı bu ürünü Mardin Organize Sanayi bölgesinde satışa sunarak kilogramı 670 kuruştan sattı.

Organizede Fabrika işleten İbrahim Karaboğa, Kızıltepe ovasının ilk ürününü satın aldığını belirterek geçen senede çıkan ilk ürünü yine kendisinin satın aldığını söyledi.

Karaboğa, “Hububat Ticaret Merkezindeki zahireciler yeni mahsul arpayı incelemişler. Kızıltepe’deki ürünün kalitesini her yıl olduğu gibi bu yılda korumuştur. Ürünümüzün kalitesinin düşmemesi bizleri memnun etmiştir.” Dedi.

 

Dünyanın en kaliteli tarım ürünlerinin bölgede yetiştiğini ifade eden Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter  “Bu gün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gündür. Kızıltepe zahirecileri olarak eski yeri kapatıp, tüm esnaflarımızın ticarete başladığı ilk günde arpa hasadı başladı doğrusu biz arpa hasadını geçen yıllara göre bir hafta sonra bekliyorduk.

Bu sabah Hububat ticaret merkezi yeni hasat ile birlikte açılmış oldu. Bu sene bol yağışlar yağdı buda ürünlerimizin bereketli olmasına vesile oldu. İnşallah Arpada olduğu gibi buğday ve mercimekte bol bereketli olur hem yeni mahsul hem de önümüzdeki günlerde biçeceğimiz diğer mahsullerimiz tüm çiftçilerimize esnaflarımıza, sanayicilerimize ve tüm halkımıza hayırlı olsun.” Dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER