banner113

İŞKUR DANIŞMANLIK HİZMETİ GENİŞLİYOR

Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz bünyesinde 24 İş ve Meslek Danışmanı görev yapmaktadır.

İŞKUR DANIŞMANLIK HİZMETİ GENİŞLİYOR
                          İş ve Meslek Danışmanları iş arayan, işveren ve Üniversite öğrencilerinden sonra ilköğretim ve liselerdeki öğrencilere de danışmanlığa başlamışlardır.

         İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen ‘mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri’; meslek seçme aşamasında olan gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla yürütülmektedir.  Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak amacıyla, İŞKUR Meslek Seçimine Destek Dergisi hazırlanmıştır. Bu dergi ile öğrencilerin, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesi hedeflenmektedir. Bu çalışmada öncelikli hedef kitlemizi öğrenciler oluşturmakla birlikte öğrencilerin velileri ve okullarda ki rehber öğretmenlerde diğer bir önemli hedef kitleyi oluşturmaktadır.

       Bu bağlamda kurumumuzdaki İş ve Meslek Danışmanları Nisan 2013 itibariyle okullarda danışmanlığa ve ilgili dergiyi öğrencilere sunmaya başlamışlardır. Danışmanlıkla, öğrencilerin yetenek ve ilgilerine uygun meslek seçmelerinde kendilerine yardımcı olunacaktır. Okullardaki sunum ve danışmanlık faaliyeti düzenli aralıklarla devam edecektir.

                                                                                                 


                                                                                                            Abdurrahim YALÇİN 

                                                                                                                  İl Müdür Yrd.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2013, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER