banner113

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, “Mardin’in sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyoruz”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, kentin sağlık sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.

 İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, “Mardin’in sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyoruz”
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir program düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen programa Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, hastane yöneticileri ve doktorlar katıldı.

Doktorların masumiyeti temsil ettiğini ifade eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini belirterek, “Büyük zorluklarla kamu hizmeti veren sağlık çalışanlarımız çok büyük özveride bulunuyor. Takdir etmek ve mesleki farklılıkları görmek gerekiyor. Son yıllarda sağlıkta yapılan çalışmalar da vatandaşın sağlığa ulaşımını kolaylaştırdı ancak beklentiler de çoğaldı. İlimizde de önemli mesafeler aldık.” diyerek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mardin İl Sağlık müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Tıp Bayramının tarihçesini anlatarak, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında, fedakârca, kimi zaman kendi hayatını tehlikeye atarak insanlara hizmet etmeye çalıştığını vurguladı.

Mardin’in sağlık sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden Yavuz, “Hekimler ve sağlık çalışanları, bakanlığımızın başlattığı Sağlıkta Dönüşümün gerçekleşmesinde en önemli neferler olmuşlardır.” diye konuştu.

Yavuz, hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ve doktor adayı öğrencilerin tıp bayramını kutladı.

Artuklu Kaymakamı Sayın Şakir Öner Öztürk ise “Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için hekimlerimizin yapacakları tüm çalışmalarında, üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından meslek hayatında 25 yılını dolduran tıp hekimlerine plaket verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 10:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER