banner113

Kızıltepeli Öğrenciler “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında İstanbul’a Uğurlandı

İçişleri Bakanlığımız tarafından yürürlüğe konulan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında, Kızıltepeli Öğrenciler, İstanbul’a uğurlandı.

Kızıltepeli Öğrenciler “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında İstanbul’a Uğurlandı

Mardin  Valiliği tarafından koordine edilen projeyle, daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, İstanbul’a, bu ilin valiliğince hazırlanan program dâhilinde şehirlerin hem tarihi ve turistik mekânlarını gezecek hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı bulacak. 

    Projeyle, Kızıltepe’den ilk kafile ile 68 öğrenci ve beraberlerindeki 3 öğretmen İstanbul’a, Türk Hava Yolları tarafından tahsis edilen özel uçaklarla uğurlandı.

   

Öğrencileri yolcu ettikten sonra basın mensuplarına projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kızıltepe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ, “Bugün Biz Anadoluyuz projesi kapsamında ilk kafilemizi İstanbul’a uğurluyoruz. Çocuklarımızın heyecanlı ve mutlu gördük. Çocuklarımız neredeyse ilk kez uçağa binme, İstanbul’a gitme imkânı buluyor.Gittikleri yerlerde valiliklerimiz kendilerine çok güzel programlar hazırladı” dedi.



   Gezi kapsamında öğrencilerin tarihi yerleri de gezeceklerini kaydeden Öğrenci velilerinden Davut Dündar şunları söyledi: “Çocuklarımız İstanbul’u gezme imkânı bulacak. Gezi kapsamında kendi akranlarıyla bir araya gelip yeni arkadaşlıklar edinecekler. Çocuklarımız adına Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve projenin uygulayıcısı olan İçişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz”dedi. 



Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 10:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER