banner113

Kızıltepe’de Çevre Yolu İmza Kampanyası Başladı

Kızıltepe Zahireciler Derneği Kızıltepe’de hayati bir zaruret haline gelmiş çevre yolunun yapılması için gerekli resmi izin aldıktan sonra imza kampanyasına start verdi.

Kızıltepe’de Çevre Yolu İmza Kampanyası Başladı

Kızıltepe çarşı merkezinde başlatılan imza kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter, çevreyolu için gerekli izinleri aldığını ve imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Kızıltepe nüfusunun 300 bine yaklaştığını yoğunluk nedeni ile çevreyolunun büyük bir ihtiyaç haline geldiğinin altını çizen Öter şöyle konuştu:

“Bu gün imza kampanyamızı başlattık. Çarşı merkezinde ve otogar bölgesinde başlatılan kampanyaya yoğun bir destek vardı. Bu konuda büyük bir duyarlılık gördüm. Muhtarlarımız, bir çok STK’larımız ve İnsanlarımız gönüllü bir şekilde katkı sunuyorlar. Bizi bulup imza formları alıp, Köylerden tutun binalarda yaşayan insanlarımız tanıdıklarından, komşularından imza topluyorlar. İnşallah bu imzalar gerekli yerlere bildirilecek ve inşallah gerekli adımlar atılır ve çevre yolu yapılır. O zaman ilçemiz trafiği de rahat bir nefes almış olur.”

Bilindiği üzere tarihi ipek yolu, Ortadoğu ülkelerine ve doğu illerimize yük taşıyan ağır tonajlı Tır, Kamyon ve diğer araçlar olmak üzere ortalama günde altı ile yedi bin civarı araçların tek geçiş yolu olduğunu ifade eden Öter, “Böylesine trafik yoğunluğu olan ilçemize bu imza kampanyası başlatıldı. Sivil toplum kuruluşları ve duyarlı olan herkes çevre yolunun yapılması için destek verdi. İnşallah devletimizde bu çevre yolu için gerekli adımları atar ve ilçemizin hakkı olan çevre yoluna kavuşmuş olur. Konu ile ilgili katkısı olan ve bu konuda gerekli desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 10:53

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER