banner113

Kızıltepe'de Öğrenciler ve Veliler Birlikte Kitap Okuyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "4 Başlık 7 Adım" projesi kapsamında öğrenci ve veliler birlikte kitap okudu.

Kızıltepe'de Öğrenciler ve Veliler Birlikte Kitap Okuyor

Kızıltepe 23 Nisan İlkokulunun “4 Başlık 7 Adım" projesi kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde öğrenci, veli, öğretmen ve idareciler hep birlikte kitap okudu.

Projeyle hem velilerin okula ilgilerinin artırılması hem de öğrencilere kütüphane ve kitap okuma bilincini aşılamaya çalıştıklarını belirten 23 Nisan İlkokulu Müdürü Yurdal Demirel, velilerin kitap okuma projesine ilgi gösterip katılmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Haftanın 2 günü öğrencilerin veli, öğretmen ve idarecilerin birlikte kitap okuyacaklarını belirten Demirel, şöyle devam etti:

“23 Nisan İlkokulu olarak, 4 Başlık 7 Adım projesi kapsamında  ve 'Okuyoruz' başlığında okulumuzdaki bütün öğrencileri kütüphaneye getirip kitapla tanıştırma, kitap rafları arasındaki o kokuyu hissetmeleri için kütüphane müdürümüz Aydın Bey ile birlikte bir proje başlattık. Çocuklarımıza kitap okuma zevkini aşılayacağız. Burada bulunan öğrencilerin hepsinin birinci sınıf olması, okumaya geçmeleri ve kütüphaneye gelerek kitap okumaları ayrı bir özellik. İnşallah 2,3 ve 4'üncü sınıflara da uygulayacağız. Velilerimizin katılım sağlamaları güzel. Çocuklarıyla kitap okuyarak onlara örnek oluyorlar. Bununla hem velilerin okulla ilgilerini artırmak hem de öğrencilerimize kütüphane bilincini aşılamak istiyoruz."

Çocukları ile birlikte kitap okumanın sevincini yaşadıklarını belirten velilerden Sevim Ayaz, “Burada çocuklarımızla birlikte kitap okuyoruz. Çocukları geleceğe yetiştirmek için güzel bir çalışma. Ayrıca böyle açık temiz bir alanda kitap okumak daha da güzel. Kitap okumanın faydası da çoktur. Kitap sadece yatmadan önce okunacak bir şey değildir. Her yerde ve ortamda okunabilir. Biz, zamanında okuyamadık! Çocuklarımız da bizim gibi olmasınlar, okusunlar ve güzel yetişsinler diye çaba sarf ediyoruz. Bizim yapamadığımızı onlar yapsın diye, onlara destek amacıyla biz de kitap okuma projesine katılıyoruz." diye konuştu.

Emin Abay isimli veli ise "Çok güzel bir çalışma, çocuklarımıza okumanın önemini anlatmak adına gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Biz de veliler olarak çocuklarımızla birlikte kitap okuma fırsatı bulduk. Bu da bizi çok memnun etti. Özellikle temiz ve güzel bir alanda, kütüphanenin bahçesinde bu etkinliğin yapılması biz velileri ayrıca mutlu etti. Bu çalışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu halkımızı da bir örnek olur." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 10:54

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER