banner113

Genç MÜSİAD Yeni Yönetiminden BİLTRONİK Ziyaretleri

Bu sene 5. Si yapılacak olan MÜSİAD’ın Bilgi Teknoloji Proje Yarışması için ziyaretlerini ve çalışmalarını sürdüren Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (GençMÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Gazi YILDIZ ve yönetim kurulu üyeleri, Mardin Endüstri meslek Lisesi Müdürü Hüseyin ATAÇ’ı ziyaret etti.

Genç MÜSİAD Yeni Yönetiminden BİLTRONİK Ziyaretleri

Başkan YILDIZ ''Ülkemizin artık düşük teknolojili üretim sisteminden sıyrılarak, stratejik bir dönüşümle, üretimde dünya ile yarışacak teknolojiyi geliştirmeyi benimsemesi gerekmektedir. Bu gelişmeler yaşanırken bizler Mardinliler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeli ve bu sürecin gerisinde kalmamalıyız.'' dedi.

 

Başkan YILDIZ MÜSİAD'ın, kurulduğu günden bu yana, Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmak adına, hem Türkiye'yi yönetenlere gerekli alanlarda raporlar hazırlayıp sunduğunu, hem de işletmelere yol gösterici bir kuruluş olarak hizmet verdiğini kaydetti. MÜSİAD' ın bu doğrultuda, 1990 yılından beri, benimsediği ''yüksek ahlak–yüksek teknoloji'' prensibiyle, büyümenin ancak, etik değerleri yüksek bir yapıda, ileri teknoloji üreterek mümkün olabileceğini her platformda dile getirdiğini aktardı.

 

''Bunun için de Mardin’de atılması gereken en önemli adımların başında teknolojiye, ARGE ve inovasyona yoğunlaşmak gelmektedir. Aksi halde ileri teknolojik ürünleri ithal etmeye devam ettiğimiz, mevcut durumu, ilânihaye sürdürmemiz mümkün değildir.

 

Bu bağlamda; Teknik liselerimizi ve üniversitemiz bünyesinde bulunan Meslek Yüksek Okullarını teknoloji üretimine teşvik etmeli, stratejik bir dönüşümle, üretimde dünya ile yarışacak teknolojiyi geliştirmeyi benimsemelerini sağlamak gerekmektedir.

 

MÜSİAD’ın Bilgi Teknoloji Proje Yarışması BİLTRONİK ‘ in öğrencilerini heyecanlandıracağını kaydeden E.M.L. Müdürü Hüseyin ATAÇ ellerindeki imkânların bölgedeki bir çok Teknik lisede olmadığını fakat yine de çok eksiklerinin olduğunu belirtti.

 

ATAÇ Sözlerine şöyle devam etti “Örneğin şu an atölye olarak kullandığımız bina eski bir yemekhane ve artık ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Okulumuzdaki teknik eğitimi geliştirebilmek için yeni bir bina ve laboratuara ihtiyacımız var. Sizleri de çabalarınızdan ötürü kutluyor Yüce Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. ” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER