banner113

Kızıltepe’den Rojava’ya yardım

Kızıltepe ilçesinde Rojava halkı için seferberlik ilan eden yurttaşlar, tonlarca malzeme topladı. Kızıltepe Belediyesi, Demokratik Kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşların girişimleri sonucu toplanan yardımlar arasında un, makarna, bulgur, şeker, pirinç, fasulye, çocuk bezi, çocuk maması gibi gıda ve yaşam malzemeleri bulunuyor.

Kızıltepe’den Rojava’ya yardım

Haftalardır toplanan yardımlar Belediye garajı ve ambarlarında bekletiliyor. Toplanan tonlarca gıda ve yaşam malzemesi, aralarında Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, BDP İl başkanı, Sivil toplum örgütleri, Zahiriciler Derneği, Sanayi ve Organize Bölgesi, Belediye Başkan yardımcıları, il meclis üyelerin bulunduğu heyet tarafından Rojava halkına götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Gıda yardımı öncesinde Mitanni Kültür Merkezi önünde açıklama yapan Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday; Kızıltepe halkının, Demokratik Kitle örgütleri, Zahiriciler Derneği, Mardin Sanayi ve organize bölgesi ve sivil toplum kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında toplanan un, şeker, makarna, yağ, pirinç, çocuk bezi, gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 kamyon ve 1 tır olmak üzere toplamda 180 ton insani yardım malzemesi Rojava'ya gönderilmek üzere burada bulunuyoruz. Sanayi ve Organize Bölgesi Rojava halkıyla yardım içerisine girdiğini ifade eden Baday, Kampanyamız devam ediyor. Yardımların toplanacağı yerimiz yine belediye binasının önündeki çadır ve belediye garajıdır. Tüm halkımız bir kez daha bu konuya duyarlı olmaya çağırıyorum " dedi.

Mardin Sanayi ve Organize Bölgesi Başkanı Nasır Duyan ise, Kızıltepe Belediyesi'nin kendilerine Rojava'ya yardım için başvurduğunu belirterek, "Bizde daha önce zaten yardımlarımızı toplayıp hazırlamıştık. Geçen haftada yardım yollamıştık. Bundan sonra da elimizden gelen her yardımı sunacağız" diye aktardı.

Bölge halkına ve yardıma katkısı olan herkese teşekkür ettiklerini dile getiren BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz ise şöyle konuştu: "Rojava'da süren savaş çetin ve zor bir savaştır. Rojava’da yaşayan halkımızın üzerinde daha önce ambargo uygulanmıştı. 4 hafta önce bu ambargo kırıldı. Bölgede herkes bu yardım kampanyasında emek verdi. Ne kadar aramızda sınırlar çizilmiş olsa da biz kardeşiz." Dedi.

Açıklamalardan sonra yardımlar Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'na götürüldü. Yardımlar Gümrük Muhafaza memurları tarafından kontrolden geçtikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kızıltepe Belediye Başkanı Vekili Haşim Baday, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Mardin Sanayi ve Organize Bölgesi Başkanı Nasır Duyan,Zahiriciler Derneği,Sivil toplum örgütleri ve  BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz öncülüğünde Qamişlo kentine götürüldü. Yardım konvoyi içinde Bismil'den gelen kamyon da bulunuyor.

 




Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2013, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER