banner113

DEFTERDARLIKTAN MÜSİAD’A ZİYARET

Vergi haftası nedeniylen Defterdarlık tarafından yapılan ziyaretler kapsamında il Defterdarı İsmail Tarım ve Heyeti MÜSİAD’ı ziyaret etti.

DEFTERDARLIKTAN MÜSİAD’A ZİYARET

İl Defterdarı İsmail Tarım ile birlikte Milli Emlak Müdür vekili Ramazan Sağlam, Vergi Dairesi İl Müdürü Rıdvan Akpınar, Defterdarlık ve vergi dairesi uzmanları ziyarette bulundular. MÜSiAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Düzgün, Şehmus Yusufoğlu ile Genç MÜSİAD Başkanı Gazi Yıldız’ın hazır bulunduğu ziyarette vergi haftası ve Mardin de vergilendirmede mevcut durum ile sorunlar konuşuldu.

            İl Defterdarı İsmail Tarım vergi haftası münasebetiyle ilimizdeki Dernek ve Odalara yoğun bir ziyaret programı yaptıklarını, sivil kuruluşların vergi ve vergilendirme ile ilgili görüşlerine önem verdiklerini dile getirdi. Tarım; “ Mardinimizin 2012 vergi tahsilâtında gelirlerimizin yaptığımız kamu harcamalarını karşılamaktan uzak olması bizleri üzmektedir. Gönül isterdi ki Mardin’in vergi gelirleriyle kendisini ikame ettirme gücüne sahip olsun. 2013 yılında beklentimiz daha yüksek vergi gelirleriyle birlikte milli emlak müdürlüğümüzün yapacağı arazi ve diğer emlak satışlarından iyi bir gelir sağlamaktır. Bilindiği gibi Mardin de 2B kapsamında arazi bulunmamaktadır. Ancak kanunun tarım arazilerinin satışı konusunda Mardin de iyi bir talep beklemekteyiz. MÜSİAD gibi güzide kuruluşlarımızın vergilendirilmiş kazanca dayalı bir ekonomik potansiyel yaratmada sağladıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Tüm İş Adamları dernekleri ve Odalarımızın Mardin de vergilendirme alanında desteklerinin artması ve yayım çalışmalarımıza katılmaları bizler için önemlidir” dedi.

 

            MÜSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar İl Defterdarı ve Heyetine yaptıkları ziyaret için teşekkür ederek “ öncelikle vergi haftasının hepimize hayırlı olmasını diliyorum Mardin’imizin gelirleriyle kendisine yetemiyor olması bizleri üzmektedir. El birliğiyle yapacağımız çalışmalarla umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte Mardin’i kendine yeten iller pozisyonuna getirebiliriz” dedi.

 

            Dündar “ Defterdarımız ve Defterdarlık çalışanlarının yoğun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu konuda kendilerine her türlü desteği MÜSİAD olarak vermeye hazırız. Defterdarlığımız ve milli emlak müdürlüğümüzün hazine arazi ve emlaklarının satışında ve tahsisinde yatırımcılarımıza daha fazla yardımcı olmalarını bekliyoruz. İnşaat sektörü alanında büyük bir ivme kazanan Mardin ekonomisini güçlendirmek ve iç talebi arttırmak için atıl durumdaki hazine emlaklarının satışının reel bedellerle ivedilikle yapması gerekli diye düşünüyoruz. Yatırımcıya spekülatif gerçek olmayan emlak bedelleri sunmak satışları aksatacaktır. Bu nedenle Mardin’in ekonomik ve inşaat şartları da göz önüne alınarak değer tespitlerinin yapılması, ticari risk alan iş adamlarımızı yatırıma motive edecektir. Satışların bürokratik sürecinin mutlaka kısaltılması, hızlı bir süreçle bu satışların gerçekleşmesi gerekir diye düşünüyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER