DERİK ATATÜRK İLKOKULU OKULU İLE NİZİP ÖZEL AFİTAB KOLEJİ KARDEŞ OLDULAR

Mardin Derik İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu ile Gaziantep Nizip Özel Afitabb İlköğretim Okulu kardeş okul oldular. Nizip Özel Afitab İlöğretim okulu Müdürü Kemal Şener ve Okul Aile birliği üyeleri Derik’e gelerek kardeş okul öğrencilerine hediye verdiler.

DERİK ATATÜRK İLKOKULU OKULU İLE NİZİP ÖZEL AFİTAB KOLEJİ KARDEŞ OLDULAR

Derik Kaymakamı Ahmet Demirci kardeş okul nedeniyle Derik’i tercih ettikleri için Nizip Özel Afitabb okul yönetimine teşekkür etti. Demirci daha sonra öğrencilere hitaben şöyle konuştu; “Nizip’ten kalkıp ilçemize gelen misafirlere kardeş okul nedeniyle bizleri tercih ettikleri için onlara teşekkür ediyorum. Kardeş olmak sadece okullar arasında yoktur. Ülkeler arasıda kardeşlik vardır. Birçok yabancı ülkelerden Türkiyedeki farklı şehirlerde kardeş olan şehirler vardır. Kardeşlik her zaman o bölgenin sosyal yönden gelişmesine vesile olmuştur. Bakın çocuklar Nizip’ten gelen misafirlerimiz sizi ailelerinizle beraber 50 aileyi Nizipte misafir etmeye hazır olduklarını söylediler. Bu beni çok mutlu etti. İlçemizden 50 ailenin Nizip’te ağırlanmak istenmesi bizleri onurlandırmıştır. Kardeşlik sadece hediyeleşemek değildir. Mektup’la, telefon’la ve ailelerle gidip gelmekte vardır. Kaymakamlık olarak bu kerdeşliği pekişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kardeşliğe vesile olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Derik Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Tarzan Güven ise konuşmasında Niziplileri Derik’te ağırlamaya hazır olduklarını söyledi. Güven konuşmasında “Sevgili çocuklar Nizipliler sizleri anneleriniz ve babalarınızla beraber Nizip’te ağırlamak istediklerini söylediler. Bizde kabul ettik. Fakat bizde onları sizlerde ağırlamak istediğimiz ve onların çocukları ile beraber Derik’te ağırlamaktan gurur duyucağımızı belirttik. Böylece kardeşlik sadece size gelen hediyelerle kalmayacak, sizler Gaziantep’e gideceksiniz. Gaziantep’tekilerde size gelecekler. Asıl kardeşlik bu şekilde olacaktır. Nizipli kardeşlerimize bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Tören sonrası Derik Atatürk İlköğretim Okulu yönetimi Nizip’ten gelen Misafirlere Derik’in meşhur tavasını ikram etti.

 Emrullah Karakaş

Derik / Mardin Time

 


Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2013, 00:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
baran temel
baran temel - 9 yıl Önce

şşşü

SIRADAKİ HABER