ANKARA’DA MARDİN TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Ankara’da Mardin’i tanıtmak amacıyla 19-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde “Mardin Tanıtım Günleri” düzenlenecektir. 19 Eylül günü başlayacak olan tanıtım etkinliklerinde Mardin'in öne çıkan özellikleri tanıtılacak.

ANKARA’DA MARDİN TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

            
İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut BELİKTAY “Mardin Tanıtım Günleri” hakkında şu açıklamalarda blundu "Etkinliklerde Yöresel badem şekeri, cevizli sucuk, mırra, leblebi gibi yöresel gıdalar ikram edilecektir. Mardin yöresine özgü yemekler pişirilip gelen ziyaretçilere dağıtılacaktır. Telkari (gümüş işleme) ürünleri, bakır işleme ürünleri ve taş işleme ürünleri teşhir edilecek ve bu sanatların ustaları tarafından ziyaretçilere yapılışı gösterilecektir.

             Bunların yanında Mardinli sanatçılar tarafından Mardin yöresine ait türküler ve şarkılar çalınacak ve müzik eşliğinde yöresel halk oyunları oynanacaktır.

             Tanıtım etkinliği çerçevesinde ilimizi tanıtmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezinde stand kurulacak ve standı ziyaret edecek olan konuklara ilimiz tanıtım yayınları, kitapçıkları, haritaları ve CD’leri dağıtılacaktır. Tanıtım standımızda ilimiz turizm aktiviteleri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ziyaretçilere aktarılacak ve Mardin’deki turizm hareketliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Gerekli tanıtım ve bilgilendirme etkinliği 4 gün boyunca sürecektir.

             İlimize gelen turist sayısını ve turizm gelirini artırmak için tanıtım fırsatlarını değerlendirmek ve etkili bir tanıtım faaliyetiyle belirlenen turizm hedeflerine varmak temel gerekçemizdir.

             Mardin, günümüz medeniyetinin temelini oluşturan Akad, Asur, Babil, Fars, Roma, Selçuklu, Osmanlı gibi eski kültürlere ait pek çok tarihi eseri bünyesinde barındırmaktadır. Bunların tanıtılması ilimizde kültür turizminin ve inanç turizminin gelişmesine ek bir katkı sağlayacaktır.

             Turizm, ilimizin kalkınması için gerekli olan en önemli sektörlerden biridir. Turizm sektörünü geliştirmenin ilk adımlarından biri etkili tanıtım etkinlikleridir. Ülkemizin değişik illerinde bulunan kültür ve inanç turizmine ilgisi olan vatandaşlarımızın İlimize gelmesi önemli bir gelir akışını başlatacaktır.

             Etkinlik çerçevesinde Mardin El Sanatları Ustaları (Taş, Gümüş-Bakır, Halı Dokuma, Cam Süsleme Sanatı-Semercilik-Demircilik), Yöresel Mardin Yemekleri yapan aşçılar, halk oyunları dansçıları, müzisyenler ile Sivil Toplum Örgütleri, Mardin Belediyesi, Mardin İlçe Belediyeleri, Mardin’de bulunan konaklama tesisleri, işletmeler ve fabrikalar Ankara’da ilimizin tanıtılmasına katkı sağlayacaklardır"dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2013, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER