banner113

Kızıltepe STK Platformundan Selahaddin-i Eyyubi ismine destek

Kızıltepe STK Platformu, Mardin Havaalanın isminin Selahaddin-i Eyyubi olarak değiştirilmesini taleplerini desteklediklerini açıkladı.

Kızıltepe  STK Platformundan  Selahaddin-i Eyyubi ismine destek

Ak Parti Kızıltepe Gençlik kollarından sonra, Kızıltepe STK Platformu da Mardin Havaalanın isminin Selahaddin-i Eyyubi olarak değiştirilmesi için Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulundu.

 

Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter Mardin Havaalanına Selahaddin-i Eyyubi ismini verilmesi talepleri ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada:

 

“Şırnak Havaalanına Rahmetli Şerafettin Elçi’nin ismi verilmesi Bölgede nasıl sevinçle karşılandığını hepimiz gördük. Mardin Havaalanına da Selahaddin-i Eyubi ismi verilirse aynı sevinci yaşayacağız.

 

Başbakanımıza bir tekliftir. Tabi Başbakanımız bu konuda ne karar verirlerse odur. Salahaddin-i Eyubi İslam adına yaptığı büyük hizmetleriyle öne çıkan büyük insandır. Müslümanları haçlılara karşı birleştirmeyi sağlayan büyük bir liderdir. Müslümanlar olarak her zamankinden çok birliğe, beraberliğe ve kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Büyük şahsiyet Selaheddin’i Eyubi aslen kürd olmasına rağmen hiç bir zaman kürd milliyetçiliği yapmamıştır. Tüm amacı ve mücadelesi islam’ın tek vücut olması için mücadele etmiştir. Millet değil ümmet kavramının gelişmesi ve yerleşmesi amacıyla verdiği samimi ve imanlı mücadelesinde başarılı olmuştur. Selahaddin’i Eyubi Tarihte pek nadir yetişen şahsiyetlerden biridir. İslamiyet’in yücelmesi için büyük hizmetlerde bulunan Sultan Selahaddin Eyubi’nin efsaneleşen ismini Kızıltepe STK Platformu olarak yenilenen Mardin Havalimanına verilmesi çok anlamlı ve kardeşlik adına yerinde bir mesaj olacağı inancıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan talep ediyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER