banner113

Türk, aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştırdı

Mardin Kızıltepe’de aralarında husumet bulunan Çelik ve alicioğlu ( bindayi ve Gûrûzî ) aileleri, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve BDP Kızıltepe örgütü’nün araya girmesiyle barıştı.

Türk, aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştırdı

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü’ün aracı olmasıyla Derik ilçesine bağlı meşkinan köyünde 23 yıl önce başlayan 1 kişinin ölümüne ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olan kan davası, verilen barış yemeğiyle sona erdi.Kan davası nedeniyle husumetli olan Çelik ve alicioğlu ( bindayi ve Gûrûzî ) aileleri barıştırıldı. BDP Kızıltepe ilçe binasında aile büyüklerinin bir araya gelerek barıştırıldığı yemeğe, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, PM Üyeleri Fesih Özel, Ali Örgüt, BDP İlçe başkanı Fettah Tekin, Kızıltepe Belediye başkanı Ferhan Türk, Mardin BDP ilçe örgütü, meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan BDP İlçe Başkanı Fettah Tekin, Partimizin çağrısı sonucu barış için bir araya gelen ailelere minnettarım. Bu barış yemeği bir kez daha gösterdi ki Kürt halkının kendi içinde ne kadar dayanışma içersinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bizim girişimimizle barışmayı kabul eden ailelere de teşekkür ederim. Dedi.

 

Daha sonra konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Bugün bizler Mardin'in değerli aileleri Çelik ve Alıcıoğlu ailelerini barıştırmak için buradayız. Aslında büyük bir olay değil yaşananlar tam anlamıyla bir hoşnutsuzluk vardı. Biz parti olarak elimizden geldiği kadar bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bizler sorunlarımızın derinlerine inmesek barışmasak bir yere varamayız. Bugün burada iki ailenin barışmasını isteyen yüzlerce kişi var. Herkese hayırlı olsun" dedi. Ardından yemekler yendikten sonra dualar okundu.

 

(fa/

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER