banner113

“STK’lar için Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları Tanıtım Toplantısı”

Mezopotamya Toplumsal İnsiyatifi Oluşturma Derneği tarafından hazırlanan “STK’lar için Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları Tanıtım Toplantısı” 17.03.2013 tarihinde gerçekleştirildi.

“STK’lar için Ulusal ve Uluslararası Hibe Programları Tanıtım Toplantısı”

Mezopotamya Derneğinde düzenlenen toplantıya Kızıltepe de faaliyette bulunan sivil toplum örgütlerinden yetkililer katıldı. Toplantının açılış konuşması Dernek Başkanı Ahmet Damar tarafından yapıldı. Damar konuşmasında “STK lar toplumdaki sorunların çözümüne katkı sunmayı hedeflemekteler. Ne yazık ki bu hedeflerini gerçekleştirebilmek için gerekli finans kaynaklarına ulaşamamaktalar. Bu durum kuruluşların örgütlenme ve hedeflerine uygun organizasyonlar gerçekleştirmesine engel olmaktadır. Mezopotamya Derneği olarak, STK’ların fon kaynaklarına ulaşmalarına katkıda bulunmak üzere bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Çok sayıda ulusal ve uluslar arası fon kaynağı bulunmaktadır. Bu kaynakların Kızıltepe ilçemize aktarılması ekonomik ve insani kalkınmayı güçlendirecektir. Sivil Toplum Örgütlerimizin finansal desteklere kavuşmaları için Dernek olarak katkı sunmaya devam edeceğiz” Dedi.

Toplantıda hazır bulunan STK Platformu Başkanı M. Şerif Öter “ İlçemizde Sivil Toplum Örgütlerinin aktif olarak çalışmalarını sürdürmeleri, dayanışma ve koordinasyon halinde güç birliği yapmaları için platform olarak çaba göstermekteyiz. Ulusal ve Uluslar arası çok sayıda fon olmasına rağmen, STK’ lara yeterince tanıtım yapılamamaktadır. Toplantımızı, STK ların fon kuruluşlarına ulaşmaları ve kaynak yaratmaları açısından değerli bir çalışma olarak değerlendiriyorum.  STK’ ların güçlenmesi, kaynaklara ulaşması ve güç birliği yapmaları ilçede yaşanan birçok sorunun çözümüne katkıda bulunacaktır.” Dedi.

STK Platformu Başkan Yardımcısı ve Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Memduh Çakar “Bu tür çalışmalar, STK ların gelişimi ve faaliyetlerini gerçekleştirebilme fırsatını yaratır. Keşke tüm dernekler bu toplantıya katılabilselerdi. Birçok fon kuruluşundan haberdar değiliz, bazılarını ilk defa duyduk. Mezopotamya Derneği aracılığıyla diğer derneklerle işbirliği yaparak fonlara başvuracağız” dedi.

Mezopotamya Derneği gönüllüsü ve Proje Danışmanı Nilgün Yıldırım Şener, toplantıda hazır bulunan katılımcılara, ulusal ve uluslar arası fonlar hakkında bilgi verdi.  Ülkemizdeki Büyükelçilik Fonları, Vakıfların ve Bakanlıkların açtığı Fon programları, Uluslararası kuruluşların sağladıkları hibe destekler ve bu desteklere nasıl ulaşılabileceği konusunda sunum yaptı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Projeler hakkında bilgi almak isteyen ve proje yazdırmak isteyen kişi ve kurumların aşağıda yazılı adres ve telefonlara başvurabilirler.

ADRES : Ş.Urfa Cad. Salih Aslan Plaza Kat:5 Daire No: 18 KIZILTEPE/MARDİN

TELEFON: 482, 312 21 66

GSM: 542, 329 08 03 – 536, 711 73 46 – 542, 646 47 21

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER