banner113

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran’dan Ziyaret Açıklaması

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu ve Kızıltepe Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran basın bürosunda gazetecileri nezaket ziyaretinde bulunması sırasında sohbet niteliğindeki konuşmaların kendi ağzından söylenmiş gibi yazılmasını basın etik değerleri açısından doğru bulmadığını açıklayan bir açıklamada bulundu.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran’dan Ziyaret Açıklaması
Hatip Şeran konu ile ilgili ''Ziyaret sırasında konuşulanların Mardin ilinin ve ilçelerinin ve muhtarlarımızın daha iyi hizmet alması yönünde önerilerini dile getirmesi, ancak bunu eleştirel bir dil içinde yazılması ve Milletvekilimiz Sayın Abdurrahim Akdağ üzerinden polemik konusu yapılması bizleri derinden üzmüştür''dedi.
Kızıltepe Muhtarlar Derneği ve Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran basın bülteni yayınlayarak konuşmasına söyle devam etti:''Kızıltepe Muhtarlar Derneği olarak; 20.02.2013 tarihinde Kızıltepe ilçemizde açılan basın bürosu ziyaretimizde gazeteci dostlarımız ile bir araya gelerek nezaket ziyaretinde bulunduk. Ziyaretimiz sırasında Muhtarlarımızı, İl ve ilçemizi ilgilendiren konularda sohbet amaçlı söyleşiler yaptık. Söyleşi esnasında Muhtarlarımızın sorunları, Büyükşehir yasası ile ilgili köylerimizde yapılan çalışmalar, Milletvekillerimizin sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeleri sorunları yerinde dinlemeleri hususlarında samimi bir ortamda önerilerimizi dile getiren sohbet niteliğinde görüşlerimizi ifade ettik''dedi.
Konuşmamız Sohbet amaçlıdır bir yerlere çekmek doğru değildir
Şeran:''Konuşmalarımız tek ağızdan olmadığı gibi sohbet amaçlı olduğu için, her arkadaşımız kendi düşüncelerini hizmetlerin daha iyi götürülebilmesi için görüş beyan etmişlerdir. Bizler bu sohbet esnasında hiçbir isim ve şahsiyet üzerinde durmadan halka hizmet için seçilenlerin sivil toplum kuruluşları ile 2-3 ayda bir toplantı yapılması gereğini ve bu toplantıların hizmet bağlamında daha faydalı olabileceğine vurgu yaptık. Zannediyorum ki basın mensubu arkadaşımız bizleri yanlış anlayarak Sayın Abdurrahim Akdağ vekillerimizi eleştirdiğimizi düşünmüş olabilir düşüncesiyle sadece bir vekilimizin ismini kullanarak vekilimize atfen isim kullanması bizleri üzmüştür. Bizler ilimizde seçilmiş vekillerimizin daha iyi hizmet yürütmelerini sağlayacak, alt birimde seçilmiş muhtarlar olarak, ilimize yapılacak her türlü yatırımda onlara destek olacağımız bir gerçektir''dedi.
Bu Yaklaşım basın ettiği açısından uygun değildir
Basın bülteninin son bölümünde Şunları dile getiren Hatip Şeran:''Dolayısıyla Söz konusu sohbette ilin ve ilçenin ve muhtarların sorunlarının sohbet amaçlı konuşulduğu ziyaretimizde gazeteci arkadaşımızın durumdan vazife çıkartarak bu ziyareti farklı amaçlı kullanması ve bir vekilimizin üzerinden haber yapması son derece üzücü bir durumdur. Bizler bir basın açıklaması yapmadık. Her hangi bir sohbet ziyaret ve buna benzeri konularda rutin gerçekleşen her konuşmanın yazılması basın etik kuralları açısından doğru bir yaklaşım değildir. Muhtarlar olarak üzüntümüzü belirtiriz. Sayın Abdullahim Akdağ milletvekilimizin yapılan bu nezaket ziyaret sırasında adı dahi geçmemiştir. Biz muhtarlar seçilmiş Bakanımız ve her vekilimiz ile sürekli diyalog halinde ve iyi çalışmalar sergiliyoruz. Bizlerin kullanarak vekillerimize hiç kimsenin söz söylemesine asla müsaade etmeyiz. Diğer basın mensuplarının yapmadığı böyle bir haberi neden bu arkadaşımızın yaptığını da anlamış değiliz. Kaldı ki bir belgeye dayanmayan bu tür haberlerin yapılması basın etiği açısından doğru bir yaklaşım olmamıştır'' Dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2013, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER