banner113

Kızıltepe'de toplanan 4 kamyon dolusu gıda malzemesi Qamişlo kentine gönderildi.

Nusaybin üzerinden Qamişlo'ya yardımlar gitmeye devam ediyor. İlk günden bu yana yaklaşık olarak 210 ton kuru gıda ile birlikte tıbbi ilaç ve çocuk maması Rojava'ya gönderildi.

Kızıltepe'de toplanan 4 kamyon dolusu gıda malzemesi Qamişlo kentine gönderildi.
Gıda yardımı öncesinde Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde açıklama yapan Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan, gün Rojava ile dayanışma günü olduğunu belirterek, "Bizler de Kızıltepe Belediyesi öncülüğünde Kızıltepe halkıyla ve sivil toplum örgütleri ile birlikte dün başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında 4 kamyonluk bir yardımla Nusaybin'e geldik. Yardımları Rojavalı kardeşlerimize teslim etmek için buradayız. Araçlarda kuru gıda bulunmaktadır. Yardımlar 18 Şubat'tan 4 Mart'ta kadar devam edecektir. Bu konuda Kızıltepe ve bölge halkının Rojava halkıyla dayanışma adı altındaki yardıma katkı sunmaya davet ediyoruz. Yardıma katkı sağlayan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Rojava halkı için toplanan yardımlar Nusaybin Sınır Kapısı'ndan Qamişlo kentine gönderildi. Sabah saatlerinde Mitanni Kültür Merkezi önünde toplanan yardımlar, kamyonlara yüklendi. Yurttaşlar kendi çabalarıyla getirdikleri yardımları buraya bıraktı. Gelen yardımlar tek tek kamyonlara yüklendi. Kızıltepe'den gelen 4 kamyon ile Nusaybin'in Girmeli Beldesi'nden gelen minibüs, Nusaybin Belediyesi'ne ait bir kamyon Qamişlo sınır kapısına getirildi. İlk olarak Kızıltepe'den gelen yardım kamyonları sınırı geçti.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2013, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER