banner113

www.mardintime.com ve Mardintime Dergisi Basınla Yemekte Buluştu

MardinTime Dergisi yönetim ve yazar kadrosu, Kızıltepe’nin Yerel ve Ulusal Basın temsilcileriyle 22 Şubat 2013 Cuma günü, HikmetUsta'da akşam yemeğinde bir araya geldi.

www.mardintime.com ve Mardintime Dergisi Basınla Yemekte Buluştu
Bölgemizin nitelikli haber-yorum dergisi Mardin-Time dergisi, yemekli bir toplantı vererek basın mensuplarıyla buluştu. Kızıltepe’de nefis yemekleriyle meşhur Hikmet Usta’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Mardin-Time dergisi ekibinden Mehmet Ali Demir, Vecdi Demir, Bâki Güner, Fevzi Şahin, ve Faraç Çobanoğlu sırayla söz alarak birer konuşma yaptılar. Derginin yayın çizgisi, ilkeleri ve hedeflerinin tanıtıldığı toplantıda Kızıltepe basını tam kadro olarak yer aldı. Yerel ve ulusal basında çalışan basın mensupları, Mardin-Time dergisinin 2.sayısıyla ilgili görüş ve temennide bulundular.

Yemekte bir konuşma yapan Mardin-Time dergisinini Genel Koordinatör ve Yayın Danışmanı Mehmet Ali Demir, derginin www.mardintime.com ‘un şemsiyesi altında yayın hayatına başladığını ve okuyucu nezdinde genel bir kabul gördüğünü söyledi. Haber sitemizi bölgede eşi ve benzeri olmayan formatıyla Mardin-Time dergisiyle taçlandırdığını belirti.Yerel bir dergi olmasına rağmen ,bakış açısının ulusala da hitap ettiği bir dergi yayınlamaktan mutlu olduğunu belirti.Derginin 2. Sayısında dergiye gelen olumlu ve güzel temeniler için herkese teşekkür etti. Genel Yayın Müdürü Vecdi Demir ise, Mardin-Time dergisinin iki dilde çıktığını, haber-yorum konseptini Türkçeyle, edebiyat bahsini ise Kürtçeyle yürüttüklerini, geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı umduklarını, orijinal bir dosya varsa bunu işlemekten geri durmayacaklarını, derginin sadece Mardin ve Kızıltepe ile sınırlı kalmayacağını, ilerleyen sayılarda bütün bir Mezopotamya havzasına yöneleceklerini ifade etti. Bâki Güner, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kürt Diline büyük bir ilgi olduğunu, zamanla ilginin daha da artacağını ve süreçte Mardin-Time’ın sadece haber-yorumla sınırlandırılabileceğini, bağımsız ve iki dilde, Kürtçe ve Türkçe bir edebiyat dergisinin yayımlanabileceğini, bunun şu anda tartışıldığını, ileriki zamanda kamuoyuna açıklanabileceğini dile getirdi.Derginin Yazarlarından olan Ortadoğu Sıtrateji Uzmanı olan Feyzi Şahin, Derginin Nisan ayında çıkacak 3.Sayısının Ana Teması Yeni Sivil anayasa olacağını, bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir panel düzenleneceği,Anayasa teması adı altında Akedemisyenlerden, Siyasi Partilerden ve Bölge Milletvekillerinden,Sivil Toplum Örgütlerinden görüş alınacağı bilgisi de paylaşıldı.

Toplantıya, basın mensuplarının yanı sıra Kızıltepe STK Platformunun Dönem Başkanı Şerif Öter, Çev-Gön Başkanı Mehduh Çakar başta olmak üzere, Kızıltepe’deki muhtelif sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Yemeğe katılan gazetecilerin görüş ve önerilerinin alınmasından sonra dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2013, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER