banner113

Kızıltepeliler Grup Tillo ile Buluştu

Kızıltepe Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Grup Tillo vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kızıltepeliler Grup Tillo ile Buluştu

Maneviyatın zirveye ulaştığı Ramazan ayında Kızıltepe, birbirinden değerli sanatçılara ev sahipliği yaptı.  Her gün iftar yemeği sonrası birbirinden değerli sanatçıların konser verdiği programın son gününde tasavvuf müziğinin güçlü isimlerinden Grup Tillo Kızıltepelilerle buluştu.
Konser öncesi Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi. İftar programına Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin ve vatandaşlar katıldı.  Programda konuşan Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş: “ Hepinizin Kadir Gecenizi tebrik ediyorum Allah sağlık ve sıhhat versin inşallah. Geldiğimiz günden beri Mardin’i güzelleştirmek, iyileştirmek ve problemlerini çözmek için el ele verdik. İnanıyorum Mardin gelecekte bizim bu çalışmalarımızla birlikte Güneydoğu Anadolu’nun parlayan yıldızı haline gelecek. Bunu gerçekleştireceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olması” dedi.
İftar öncesinde çocuklar için gösteriler yer aldı. Çocuk oyunları ve animatör gösterileriyle çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuklara pamuk şeker ve dondurma ikramı da yapıldı.
İftar yemeği sonrasında Recep Aslan'ın verdiği mini konserin ardından Grup Tillo sahnedeki yerini aldı. Alkışlar eşliğinde 2 saat sahne alan grup dillerden düşmeyen parçalarını Kızıltepeliler için seslendirdi. İlk olarak Kadir Gecesine özel Kürtçe Mevlit seslendiren grup Kızıltepelilere unutamayacakları bir gece yaşattı. Def eşliğinde seslendirdikleri Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca ilahiler ve ile Kızıltepelileri coşturdu.
Konser öncesi konuşan Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam: “ 11 ayın sultanı olan Ramazan-ı şerifinizi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecenizi ve inşallah yakında idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik ediyoumr nice bayramlarda buluşma duasıyla. Kızıltepe de ramazan bir başkadır sloganıyla bu sene çok güzel bir iftar ve ramazan akşamları geçirdik. Bu akşam ki program Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize ediliyor. Sayın Valimize ve Mardin Büyükşehir Belediyesi personeline çok teşekkür ediyorum.
Kızıltepe de ramazanı 3’e ayırdık. Birincisi ramazanın kaynaşma kardeşlik hususunu oluşturacak iftar programları gerçekleştirdik. Her mahallemizde iftar programları yaparak 18 mahallemizi teker teker dolaştık. Yaklaşık 30 binin üzerinde vatandaşımızla aynı sofra etrafında buluştuk. İkincisi ise ilçemizde tek başına veya 2 kişi yaşayan hasta ve yaşlı evinde yemeğini yapamayacak 400 vatandaşımıza sıcak yemek götürdük. Üçüncüsü ise belediye, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 16 bin haneye gıda çeki ve gıda paketi ulaştırdık.  Nice ramazanlar ve bayramlar geçirebilmenizin temennisi ve duasıyla şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Sizi size sizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Ramazan boyunca her gün bir mahallemizde siz değerli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ramazan ayının sonuna gelmiş olmanın hüznünü yaşarken Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün duaların geri çevrilmediği bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni hep birlikte dualar eşliğinde ihya edeceğiz. Dualarımız kabul olsun inşallah. Bugün bizleri kırmayıp buraya geldiği için kıymetli Grup Tillo hocamıza çok teşekkür ediyor. Sizi size sizi Allaha emanet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 22:36

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER