banner113

Kızıltepe'de “Gençlik Şöleni” düzenlendi.

Kızıltepe BDP ilçe örgütü ve Kızıltepe Belediyesi Şehid Elî Temel Kültür Sanat Merkezi'nin Ramazan programları kapsamında “Gençlik Şöleni” düzenlendi.

Kızıltepe'de “Gençlik Şöleni” düzenlendi.
Özgürlük Meydanı’nda yapılan etkinliğe, Kızıltepe BDP İlçe başkanı Fettah Tekin, Belediye Başkanı Ferhan Türk ile Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, MEYA-DER, MADAY-DER, KURDÎ-DER, Nuda Kadın Merkezi, Mehmet Yalçın Etüt Merkezi, TUHAD-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, Belediye meclis üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı.


Kızıltepe BDP İlçe başkanı Fettah Tekin, Kürt halkının özgürlüğü için yıllardır İmralı cezaevinde uygulanan tecride rağmen üstün bir direniş sergileyen, Kürt Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ı buradan selamlıyoruz. Rojava devriminde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Rojava halkın özgürlüğü için her zaman yanında olacağız. Kürtlerin parça parça olduklarını söylüyorlardı, Federal Kürdistan Bölgesi'nin Selahaddin kentinde yapılan "Kürt Ulusal Kongresi" Kürtlerin tek parça olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. "Kürt Ulusal Kongresi" buradan selamlıyoruz ve Kürtlere hayırlı olsun diyoruz. Müzakerelerin ilerlemesi için Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan ve zindanlarda tutuklu bulunan siyasetçilerimizin biran önce serbest bırakılmalıdır. Kürt halkı özgür olmayana kadar alanlarla da olmaya devam edeceğiz.dedi.

Konuşmaların ardından şölen Koma Amara,Kadir Çat,Hünermend Sıvar’ın söylediği şarkılara gec saate kadar sürdü.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER