banner113

YEMEN’in Elektriği Kızıltepe’den..!

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan KARAOZAN – DATSAN TRAFO Yemen’den yerel bir firma ile ortak olarak Yemen’nin TEDAŞ’ı konumundaki PEC (Public Electricity Corporation)’le Dhamar bölgesinde şehir içi elektrik dağıtım hatlarında kullanılmak üzere trafo satış anlaşması yaptı.

YEMEN’in Elektriği Kızıltepe’den..!
KASGİAD Başkanı Seyithan KARAOZAN “DATSAN Trafo olarak trafo ihracatında Irak’tan sonra Yemen’le de çalışmış olacağız. İlk olarak 44 trafoluk bir ön gönderim gerçekleştirilecek. Daha sonra bununla bağlantılı her seferinde sayı arttırılarak beş gönderimle ihracatımız devam edecek. Bu alanda Kızıltepe’den bir firmanın Yemen’e ihracat yapması da oldukça önemli diye düşünüyorum.” dedi.

PEC Dhamar Bölge Müdürü Aref Abdulhammed (sağda) ise “Türkiye’den bir işadamının Yemen’e gelip ticaret yapması bizi çok memnun ediyor. Özellikle enerji alanındaki eksikliklerimizde bize yardımcı olacağı için DATSAN TRAFO’ya ve Sayın Seyithan KARAOZAN’a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Daha önce dernek olarak FAS’a ticaret gezisi düzenlediklerine değinen KARAOZAN “Fas ziyaretimizde gördüğümüz Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin Türkiye firmalarını yatırım için bekledikleri ydi. Bunu bizim Yemen’e olan ziyaretimizde de gördük. Trafo satışı için geldiğimiz bu ülkede İnşaat – Giyim ve özellikle Enerji alanında ciddi ihtiyaçlar var. Buradaki görüşmemizde Yemen’li yetkililer Jeneratörle elektrik üretebileceğimizi ve bu üretim için gerekli yakıtı da kendilerinin karşılayabileceğini söylediler. Şimdi bu yaklaşık 10 milyon dolarlık bir proje. Bu tür tekliflerin gelmesi Türkiye firmalarına olan güveni göstermektedir.

Kızıltepe’li işadamlarına tavsiyem yurtdışına açılmayı düşünmeleridir. Artık çevre ülkeler dışında başka ülkelerle de çalışabileceğimizin farkına varmamız gerekiyor. KASGİAD olarak Eylül ayı içerisinde Kazakistan-Kırgızıstan ve Tacikistan’ı kapsayan bir ticaret gezimiz olacak. Kızıltepe’li işadamlarını bu geziye davet ediyorum. Gelsinler ve neler yapabileceklerini görsünler.”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER