banner113

MARDİN BELEDİYESİ BASIN MENSUPLARIYLAN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Mardin Belediyesi’nin basın mensuplarına verdiği iftar yemeğine, Mardin'de il genelinde görev yapan basın emekçileri katıldı.

MARDİN BELEDİYESİ BASIN MENSUPLARIYLAN  İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, başkan yardımcıları ve diğer personelin hazır bulunduğu iftar yemeği, belediye meclis salonunda gerçekleşti. İftar yemeğinin ardından konuşmasına basın mensuplarını selamlayarak başlayan Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, bitirdikleri veya halen sürdürdükleri hizmetler-projeler konusunda önemli veriler sundu.

 

Ayanoğlu göreve başladıklarında, Mardin Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını söyledi: “4 yıl önce yola çıkınca bazı hedefler ortaya koyduk. Allah’a şükür ki, ortaya koyduğumuz hedeflerin çoğunu gerçekleştirdik. Başkanlık halkın bir emanetidir. Sizin emanetinizdir.  Onu inşallah layıkıyla taşıdık ve taşıyacağız. Burada sadece yerel yönetimi ayağa kaldırmadık. Başka kurumlar da, bizimle beraber çalışmaya başladı. Yola çıktığımızda kara bir trenimiz vardı. Ve hızımız 50 km idi. Çabalarımızla bu treni hızlı tren yapıp saatte 170 km hıza ulaştırdık.

 

Biz artık Büyükşehir Belediyesi olarak seçime gireceğiz. Belediye mücavir alanda 90.000 bin insan yaşıyor. Memnun ettiklerimiz kadar memnun edemediklerimiz de vardır. Ama marifet iltifata tabidir. Bir siyasetçi yaptığı hizmetlerden dolayı takdir edilmek ister. Bu konuda adaletli bir tavır bekliyoruz.

 

Bizden önce Belediye (Mardin) -36 dereceydi. Amacım bunu önce 0’a çekip sonra geliştirmekti. Şimdi + 36 dereceye ulaştık Allah’ın izniyle. Aynı kadro ve personelle 70 derecelik bu artışa ulaştık. Şimdi Mardin yatırım yapılabilir yönündedir.

 

Biz hiçbir zaman popülist davranmadık. Biz bir gün siyasetin biteceğini biliyoruz. Yine burada yaşayacağız. İtibarı yüzyılda ancak kurabilirsiniz ama bir günde de kaybedebilirsiniz. Biz bu terbiyeyi başbakandan aldık. O diyor ki yapamayacağınız şeyler için halka söz vermeyin.

 

Biz bu şehri küllerinden yeniden doğurmak için çok çalıştık. Bu konuda basın temsilcilerinin katkılarından dolayı teşekkür ederiz.”

 

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, konuşmasının büyük bölümünü bir barkovizyon sunumuyla, kendi dönemlerinde, Mardin’e kazandıkları 17 yeni tesisin tanıtımına ayırdı.  Bunlar arasında, Musa Anter ve Furkan Doğan Parkları, Muharrem Güler Evlendirme Dairesi, Rehabilitasyon Merkezi, Ekim 2013’te açılması planlanan Mardin Otogarı vs, Başkan Ayanoğlu’nun önemle vurguladıklarıydı.

 

Son olarak, 30.000 metrekareye inşa edecekleri Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın da müjdesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2013, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER