banner113

Tübitak 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Mardinli Öğrencilerden Büyük Başarı

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri 2018 Malatya Bölge Yarışması ödül töreni Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Tübitak 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Mardinli Öğrencilerden Büyük Başarı
Gerçekleştirilen ödül törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Çelebi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, yarışmaya katılan illerin milli eğitim müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK-BİDEP ve Üniversiteler işbirliği ile Türkiye genelinde 12 bölge merkezinde düzenlendi. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım ile Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında yapıldı. Malatya’nın da bir bölge merkezi olduğu bu yarışmaya bu yıl Adıyaman 109, Bingöl 55, Diyarbakır 91, Elazığ 174, Malatya 240, Mardin 58, Şanlıurfa 211, Tunceli 5 proje ile iştirak ederek toplam proje başvurusu sayısı 943 olarak gerçekleşti. Bu projeler mevcut illerdeki üniversitelerin ilgili alanlarındaki 36 öğretim üyesinden oluşan jüriler tarafından değerlendirilmiş ve bu değerlendirme sonucunda 100 proje İnönü Üniversitesi Malatya bölge sergisine davet edildi. Bu sergi sonucunda ilgili bilim dalları arasından jüriler tarafından seçilerek 17 adet proje birinci seçilerek Antalya’da yapılması planlanan Türkiye finallerine gönderilecek. 

Yarışmaya Mardin'den ise toplamda 58 proje başvuru yaptı. Bunların arasından 3 proje Malatya Bölge Sergisi'ne katılmayı hak kazandı. Bu projeler dereceler alarak Mardin'e döndüler: Mardin Fen Lisesi'nden Fizik Öğretmeni Ferhat ÖZDEMİR danışmanlığında Esra Revşen KARAALP ve İzzeddin KARAALP isimli öğrenciler "Doğaya Doğayla Destek: Yenilebilir Enerjili Hayvan Barınağı" projesiyle fizik alanında 3. oldular; Kızıltepe Mezopotamya Anadolu Lisesi'nden Felsefe Grubu Öğretmeni Adem TOKUR danışmanlığında Yasemin DAMAR ve Gülhan OĞURLU isimli öğrenciler "Empati Kuruyor, Öfkemi Kontrol ediyorum" projesiyle psikoloji alanında 2. oldular; Savur Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi'nden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mesut KARATAY danışmanlığında Nurcan DEMİR ve Mustafa TEKİN isimli öğrenciler "Dilin Sınırları İçinde ve Dışında" projesiyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında 1. oldular. 1. olan proje Antalya'da 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmayı hak kazanmıştır. 


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 12:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER