banner113

Kızıltepe Zahireciler Derneği, 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği, 3. Olağan kongresini yeni yerinde gerçekleştirdi.Dernek Başkanı Başkanı M. Şerif Öter tekrar seçilerek güven tazeledi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği, 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi.
Türkiye'nin ve Ortadoğunun sayılı hububat merkezinden biri olan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Yeni Borsa salonunda yapılan kongreye, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay,Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar,AK parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cengiz Demirkaya, MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, dernek üyeleri ve davetli vatandaşlar katıldı.

Divan başkanlığını Tüketici Hakları Derneği Başkanı Musa Öztürk’ün yaptığı kongrede faaliyet ve gelir - gider raporları okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.Dernek Başkanı Başkanı M. Şerif Öter , söz alarak şu açıklamlarda bulundu;

Altı yıl önce 2007 yılında,bir çoğumuzun hayal bile edemediği ve bu gün tamamlanmış,faaliyete girmiş duruma gelen Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezimizin. İlçemize,ilimize,bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
İnşallah yakın zamanda projemizin büyüklüğüne yakışan, başta velinimetimiz olan çiftçilerimiz,Sanayicilerimiz Devlet büyüklerimiz herkesin davet edileceği geniş katılımlı açılışımızı yapacağız.
Açılış töreni yapmadan faaliyete geçmemizin nedeni İki önemli eksiğimizin olmasıdır.Bu eksiklikler elektrik ve sinyalizasyonlu kavşaktır. Kendi branşında Dünya çapında örnek olan bu projeyi müteşebbisler olarak devletimizin hiç bir kurumundan Hibe,destek,kredi almadan tamamen üyelerimizin öz sermayesiyle bu aşamaya getirmiş bulunmaktayız. Bu projeye başlarken hedefimiz kızıltepe’yi Türkiye nin ve orta doğunun hububat cazibe merkezi haline getirmekti.
Peki neden böyle çıtası yüksek iddialı bir söylem ile yola çıktık.Bunun birkaç nedeni vardır.
En önemlisi dünyanın en bereketli ve uygun iklim şartları olan Mezopotamya bölgesinin kalbinde,merkezinde ,Dicle ,Fırat arasında yaşıyor olmamızdır Bu bölge ile ilgili tarih kaynakları şu ifadeleri kullanıyor,Okur yazar toplulukların yaşadığı medeniyetlerin beşiği, yani medeniyet kültür,uygarlık bu coğrafyadan dünyaya yayılmıştır.
Demek oluyor ki Yüce yaradan bize çok büyük lütufta bulunmuş ve büyük bir nimet vermiştir.Peki biz bu nimetin hakkını veriyor muyuz, iyi değerlendiriyor muyuz bence hayır

60 yıllık devlet olan İsrail taşlık,kayalıklara toprak seriyor deniz suyunu arıtıyor tarımcılık yapıyor. Ülkemiz dahil olmak üzere bir çok ülkeye tohum satıyor.
Biz isek Fırat’ın ve dicle’nin O berrak sularını şetül arab,Basra körfezine akıtıyoruz.
Son üç yıldır Hükümetimiz gecikmelide olsa Gap. projesiyle ilgili ciddi çalışmalara başladı umut ediyoruz. Bu topraklar yakın zamanda Fırat suyuna kavuşacak,milli servet olan tarımımız hak ettiği yere gelecektir.
Bu bölgede bir Tarım enstitüsü olmalıydı biz hala bir ziraat fakültesi peşindeyiz.
Bölgede onlarca Tarım entegre tesisi olmalıydı,Biz hala sıradanlaşmış,klasik ve mevcut kurulu tesisleri kopyalıyoruz.
Organize sanayimiz son birkaç yıldır iyi bir gelişme kat edip bölge tarımına,istihdama olumlu katkı sağlıyor. Birkaç yıl öncesine kadar ürünlerimizin tamamını G.Antep.Mersine götürüp satabiliyorduk.Şimdi önemli miktarını yanı başımızda bizlerden biri olan sanayicilerimize satıyoruz.Biz zahireciler derneği olarak organizemizin öneminin farkındayız sanayicilerimizin büyümesi,gelişmesi bize güç verir.
Bunları anlatmamın nedeni geçmişi sorgulamak değil geçmişin eksikliklerinden ders çıkarmak.ve milli servetimiz olan tarımımıza sahip çıkmaktır.
Herkes üzerine düşeni icraatla yerine getirmelidir..
Biz Kızıltepe zahireciler derneği olarak 325 üyemiz ile tarım sektöründe çiftçimiz ile sanayicimiz arasında ticari köprü konumundayız, bu sorumluluk anlayışıyla üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz.
Bundan sonrada derneğimiz ticari sorumluluğun yanı sıra toplumsal konularda da sosyal sorumluluklarını yerine getirecektir.
Kar amacı gütmeden bir araya gelen gerçek STK.olan Derneklerin dayanışma gücüyle çok güzel ve büyük şeylerin gerçekleştiğini göreceğiz.Bize dernekçiliği sevdiren önümüzü açan her zaman kolaylıklar sağlayan Eğer varsa bir başarımız Kendisine borçlu olduğumu ifade ederek il dernekler müdürümüz Sn. Hüseyin KURTAY’A Çok teşekkür ediyorum.
İzninizle Kızıltepe hububat ticaret merkezi ile ilgili bazı bilgiler arz etmek istiyorum. Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Kendi branşında dünyada sayılı orta doğunun ve Türkiye’nin en büyük ticaret merkezidir.Bir diğer özelliği Hibe,teşvik,destek ve kredi kullanmadan özel sektör eliyle yapılmış en büyük proje konumundadır.
Hububat ticaret merkezi

260-Adet modern çift katlı dubleks işyerleri

16 -Adet Tek katlı işyerleri

33 – Adet gübre,zirai ilaç ve tohum sektörü için ayrı işyerleri

1- Adet fırın

2-Adet Bodrumlu banka yeri

4-Adet lokanta

1-Adet sigorta yeri

1-Adet elektrik elektronik cihazlar için iş yeri

1-Adet Berber için işyeri

1-Adet alışveriş marketi

1-Adet kantin

3-Adet Çay ocağı

1-Adet şoför ve işçilerimiz için yazlık kışlık kahvehane

2-Adet 80 tonluk kantar üçüncüsünü yakında kuracağız.

1-Adet nakliye kooperatif binası

16-Dönüm kamyon tır garajı

16-Adet ofisten oluşan idari binası

1-Adet Şuan kullanmakta olduğumuz 500 kişilik müzayede salonu

245-Adet otomatik kapılı 500 ton kapalı 200 ton açık alan olmak üzere toplamda 700 ton hububat depoları olmak üzere toplamda 606 Adet işyerleri.
Ayrıca esnafımızın ve seyahat eden yolcuların ibadetlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için cami ve yine sağlık alanında acil bir duruma zamanında müdahale edilebilmesi için caminin yanında görmüş olduğunuz 112’ye ücretsiz yer tahsis ettik.
Tüm bu yapılarda imzaları bulunan tasarlayan yüklenici firma olan MARYA,KASSAP MÜHENDİSLİK yetkilileri İnş. Müh.sayın Ümran KASSAP,Sn.Lokman YAŞAR ve Mimar Sn.Ebru Kasap Yaşar ‘a teşekkür ediyoruz.
Burası sadece bir hububat ticaret alanı değildir.istihdam oranı olarak Organizemizden sonra günde 3000 kişinin istihdam edileceği bir yerdir .
Küçük bir Kızıltepe dir.bir çok ilçede bulunmayan işyerlerine sahiptir.
Burada Çiftçilerimiz ürünlerinin ne kadar şeffaf ve hak ettiği fiyatlarda satıldığını görecek.Her sabah ülkemizin önde gelen hububat borsalarının fiyatlarını görmüş olduğunuz gibi burada ekranlara yansıyacak ve ayrıca Dünya hububat bültenine üye olacağız dünyanın önde gelen Tarım ülkeleri AVUSTURALYA-ARJANTİN-İTALYA-KANADA-ABD-BIREZİLYA-İNGİLTERE-URUGUAY-ALMANYA FRANSA-MEKSİKA-HİNDİSTAN ülkelerinin rekolte,hacim,tarım bilgilerini Türkçeye çevirili bir şekilde esnaflarımızın ve çiftçilerimizin bilgisine sunulacaktır.
Tarım sektörümüz dışında ilçemizin trafik yoğunluğunu önemli derecede rahatlama sağladık günde binlerce hububat yüklü ağır tonajlı araçların ilçeye verdiği rahatsızlığı önledik.İpek ve sanayi mahalle sakinleri hububat tozundan ve araç gürültüsünden haklı olarak sürekli belediyemize şikayet dilekçeleri veriyorlardı bu iki mahalle sakinlerimiz artık yazın damlarında toz,gürültü olmadan rahat uyuyabileceklerdir.

Yalnız bunun için belediyemizin katkısı gerçekten büyüktür eğer belediyemiz 2007 yılında karar alıp eski yerin boşaltmasını istemeseydi belki bu gün ilçemizin gururu olan bu proje inşa edilmeyecekti.Huzurunuzda 325 dernek üyemiz adına belediyemize teşekkür ediyorum.Büyük maddi ve manevi külfete katlanarak belediyemizin karar ve talimatını yerine getirip eski yeri boşattık,üyelerimizin eski yerde 330 adet dükkanı bulunuyor ve şuanda kapalı durumda bizim belediyemizden Ricamız eski buğday pazarının ilçemize yakışır bir dönüşüm projesiyle ilçemize kazandırılmasıdır.Uygun bir proje kararlaştırılıncaya kadar belediyemizin uygun göreceği örneğin pazarcı,marangoz,bobinajcı,köy ürünleri yoğurt,peynir,odun,kömür gibi sektörlerin faydalanması sağlanabilir.Şuan mermerciler ,hafriyatçıların,Suriyeli mültecilerin talebi vardır fakat biz bu konuyu belediyemizin taktirine bırakmak istiyoruz.
Haksız rekabete neden olmamak için bundan sonra eski buğday pazarında artık hububat ticaretine izin verilmemesi gerekmektedir.
Eski yerde 9 tane gerçek zahireci arkadaşlarımız kalmıştır ihtiyaçlarını karşılayacak ve daha fazla iş yerlerimiz mevcuttur.Biz projemizi tasarlarken gap projesinin bölge tarımına sağlayacağı katkıyı düşünerek önümüzdeki yüz yılın hububat ticaretine çok rahat hizmet verebilecek kapasitede tasarladık.Zahirecilik mesleğiyle iştigal etmek isteyen herkese kapımız açıktır.Kiralık ve her bütçeye hitap edebilecek işyerlerimiz mevcuttur.Tüm iyi niyetli çağrı ve ricalarımıza rağmen bizimle olmak istemeyenlere saygımız vardır.
İzninizle Çalışma sürecinde bize destek veren yardımcı olan diğer kurum ve kişilere de teşekkür etmek istiyoruz
İl genel Meclisimiz ve il özel idaresine, devlet su işleri 102 şube müdürü sayın Halim Bilgin’e kavşak ve elektrik için Bizimle ANKARAYA kadar gele AKP. ilçe başkanı Sayın Cengiz DEMİRKAYA ,ya
Bu arada ne kadar teşekkür etsek haklarını ödeyemeyeceğimiz basınımız tüm sorun ve sıkıntılarımızda yanımızda oldular sesimizi duyurdular,haklı taleplerimizde tepki ortaya koydular iyiki varsınız değerli basın temsilcilerimiz.
Birde elektrik,kavşak ve camimizin önünden geçen dere ıslahı için verdiği çaba ve uğraşlar için Milletvekillerimiz sayın Abdurrahim AKDAĞ’A ve Gönül Bekin ŞAHKULUBEY’e çok teşekkür ediyorum"dedi

Konuşamanın ardından misafirlere ikramlar verildikten sonra kongre sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 20:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
MENDUH ÇAKAR KIZILTEPE ÇEVGÖN BAŞKANI
MENDUH ÇAKAR KIZILTEPE ÇEVGÖN BAŞKANI - 11 yıl Önce

başkan seçilen m.şerif öteri tebrik ederim allah mufaak etsın başarlılar diliyorum.tüm zahireciler ve hububat merkezi camiasına saygılar sunuyorum bölgemize böyle bir iş alanı açtıkları için yüzlerce insan burada çalışacaklar geçimlerini giderilecektır.
bizim için önemli olan işsizlik sorununa çözüm gerekiyor.birlik beraberliklerin kutluyorum.

SIRADAKİ HABER