banner113

Kızıltepe Yeni Sebze ve Meyve Hali Projesi Onaylandı

Mardin Kızıltepe ilçesinde mevcut sebze ve meyve hali’nin yetersiz kalması nedeniyle yeni bir sebze ve meyve hali yapılması kararı alınan proje onaylandı.

Kızıltepe Yeni Sebze ve Meyve Hali Projesi Onaylandı
 Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, Kızıltepe ilçesine yakışır sebze ve meyve hali yapılacağı açıklandı.

 

Kızıltepe ilçesinde mevcut Sebze ve Meyve Hali’nin kapladığı alanın küçüklüğü ve ilçenin nüfus yapısına yetersiz olmasından dolayı daha fonksiyonel ve modern yeni bir sebze ve meyve halinin yapılması kararı alan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını hızlandırılan Kızıltepe Sebze ve Meyve Halinin Projesi onaylandı.

 

“Proje, 65 bin metrekare üzerine yapılacak”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen Proje, 65 bin metrekare üzerine yapılacak. İçerisinde 73 adet dükkanın yanı sıra idari bina, restorant, market, mescit, çay ocağı, wc’ler, dinleme ve bekleme alanları bulunmakta. Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali ortasında bulunan 15 bin metrekarelik alan yük doldurma, yük boşaltma ve park alanı olarak kullanılabilecek.

 

“İstihdama da katkıda bulunacak”

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, Bölgeye hizmet edecek kapasiteye sahip olacak Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali Projesinin tamamlanmasıyla ilçenin istihdamına da büyük katkıda bulunacağı ve mevcut sebze ve meyve halinin içerisinde bulunduğu karmaşıklıktan kurtarılarak, ilçeye yakışacak bir eser ortaya konulacağı belirtildi.

 

Projenin onaylanmasının ardından, alanda çalışmaların kısa sürede başlaması için Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından süreç hızlandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2020, 09:40

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER